Mitä lentopallon Mestaruusliigassa tapahtui viikonloppuna?

Muun muassa Anna Czakanilta vaaditaan huippuesityksiä alkavassa Mestarien liigassa.

Lentopallon Mestaruusliigassa tahkottiin viikonloppuna kahdeksan ottelun edestä. Miesten liigaa johtaa Hurrikaani-Loimaa, ja naisten pääsarjan kärjessä jatkaa LiigaPloki.

Seuraavassa viisi merkittävää pointtia viikonlopun tapahtumista.

5. Vantaa Ducks: Joukkueen piti lähteä Korsosta Helsinkiin saadakseen tappioputkensa poikki. Kun Oulun Etta kaatui Töölön Kisahallissa 3-1, Ducks pääsi voittotunnelmaan ensimmäisen kerran kymmeneen otteluun. Hyvää fiilistä tarvitaan, sillä seuraavat vastustajat ovat kärkinelikon VaLePa (kahdesti) ja Akaa-Volley.

4. Puijo Wolley: Kuopiolainen nousijajoukkue rypee yhdeksänkin ottelun jälkeen ilman voittoja naisten Mestaruusliigassa. Viimeiset neljä ottelua on tullut erin 0-3 pleksiin, ja erävoittoja on koko kaudeltakin vain kolme kappaletta. ”Olisi pitänyt taistella, ja tänään ei oltu siihen valmiita”, valmentaja Jukka Lehtonen myönsi OrPo-tappion jälkeen. ”Koko ajan on menty harjoituksissa eteenpäin. Tason ja itsevarmuuden pitää löytyä.”

3. Akaa-Volley: Joukkue antoi taas todisteen kuulumisestaan liigan kärkipäähän. Etta taisteli avauserän lauantaisessa vierasottelussaan, mutta akaalaisryhmä selvitti kolme seuraavaa settiä vakuuttavaan tapaan. Akaa ei ole kuitenkaan voittanut kärkikolmikon joukkueita. Marraskuun viimeisenä päivänä avautuu mahdollisuus, kun Akaa pelaa vieraissa Savo Volleyta vastaan.

2. LP Viesti: Tällä viikolla Suomen mestareilla alkavat suurimmat haasteet, mitä Euroopan seurajoukkuelentopallossa voi saada – Mestarien liiga käynnistyy vierasottelulla Puolassa. Viikonlopun kamppailussaan Viesti voitti vieraissa Nurmon Jymyn 3-1. Uuden hakkurin Katarina Pilepicin otteet ovat lupaavia, sillä hän on noussut Mestaruusliiga hakkuripörssin kärkeen. Viikonlopun parhaisiin liigasuorituksiin kuului myös keskitorjuja Anna Czakanin sähäkkä esitys.

1. Hurrikaani-Loimaa: Viikonloppuna kaksi kotiottelua ja kaksi voittoa – helppo homma? Tuskin, jos vastassa ovat aina taisteleva Kokkolan Tiikerit ja väkevä mitaliehdokas Savo Volley. Hurrikaani hoiteli kuitenkin viikonlopun ottamalla kaksi voittoa ja kuudesta mahdollisesta sarjapisteestä viisi. Miesten liigassa Jussi Heinon valmentama joukkue on viimeistään nyt tämän hetken kiistämätön ykkönen.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu maanantaina miesten ottelulla Akaa – Team Lakkapää sekä naisten kamppailulla LP-Vampula – LiigaPloki.

Lentopallon Mestaruusliiga 16.-17.11.2019

Lauantai

Akaa-Etta 3-1
Hurrikaani-Tiikerit 3-0

Jymy-Viesti 1-3
OrPo-Puijo 3-0

Sunnuntai

Hurrikaani-Savo 3-2
Hurmos-Loimu 3-2
VaLePa-Lakkapää 3-0
Ducks-Etta 3-1