Maajoukkuemies Tommi Siirilä vakuutti VaLePassa, mutta paluun Sastamalaan hän tekee vastustajan väreissä

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Suomen mestari VaLePa hakee viime kauden tapaan eurokunniaa kakkostason kisasta CEV Cupista.

Mestarien liigan karsinnoissa VaLePa (eurokentillä Ford Store Levoranta Sastamala) hävisi mennen tullen valkovenäläiselle Shahter Soligorskille, mutta CEV Cupissa avautuvat uudet näytönpaikat.

Tuleva vastustajakin on vähintään mielenkiintoinen: keskitorjuja Tommi Siirilän edustama Haching. Vielä viime kaudella Siirilä pelasi VaLePan väreissä. Syksyn EM-kisoissa Siirilä oli yksi Suomen parhaista pelaajista, mutta Saksan Bundesliigassa (Haching on tosin itävaltalainen joukkue) hän ei ole saanut vielä merkittävää roolia.

Hachingissa (Hypo Tirol AlpenVolleys Haching) pelaa toinenkin entinen valepalainen, libero Florian Ringseis. Lisäksi vahvuudesta löytyy Max Staples, joka on tuttu Hurrikaani-Loimaan joukkueesta.

– Minulla on vieläkin kavereita Sastamalassa, kiva nähdä heitä taas. VaLePa on erittäin hyvä joukkue. Kova kamppailu tulee, mutta uskon, että meillä on mahdollisuudet jatkoon, Ringseis sanoo Hachingin verkkosivuilla.

CEV Cupissa pelataan kaksiosaiset ottelut. Haching isännöi ensimmäistä osaottelua 11. joulukuuta ja VaLePa toista 17. joulukuuta.

Savo Volley on toinen suomalainen joukkue miesten CEV Cupissa. Joukkue pelaa kaksiosaisen ottelun romanialaista C.S. Municipal Arcada Galatia vastaan. VaLePan tavoin Galati putosi Mestarien liigasta karsintavaiheessa.

Euroopan korkeimpaan lentopallon seurajoukkuekisaan, Mestarien liigaan, Suomi saa edustuksen kolmantena vuonna perättäin. LP Salo (LP Viesti) aloittaa alkulohkon ottelunsa keskiviikkona vieraissa Budowlani Lodzia vastaan. Muut alkulohkovastustajat ovat Eczacibasi VitrA Istanbul ja Fenerbahce.

Naisten CEV Cupissa pelaa Hämeenlinnan Lentopallokerho, joka kohtaa tshekkiläisen Brnon.

Kolmostasolla Challenge Cupissa LP-Vampulan naisjoukkue yrittää karsintakierroksen kautta varsinaiseen kisaan. Vampula hävisi ensimmäisen osan Volley Luganon vieraana 0-3, ja toinen osa kamppaillaan Vampulan kotikentällä keskiviikkona.

Kaksiosaisen Vampula-Lugano-kamppailun voittaja kohtaa ensimmäisellä varsinaisella cupkierroksella Pölkky Kuusamon.