Lentopallon Mestaruusliigassa tempaistaan – meneekö tonni rikki Imatralla?

Kuva: Hannu Moilanen

Tulevana viikonloppuna lentopallon Mestaruusliiga näyttäytyy poikkeuksellisesti Imatralla.

Imatran urheilutalolla VaLePa ja Vantaa Ducks pelaavat lauantaina miesten Mestaruusliigan runkosarjaottelun. Liigaottelua edeltää naisten 2-sarjan kamppailu, jossa kohtaavat Ruokolahden Raju ja Karhulan Veikot.

Tapahtuman järjestävät pesäpallon huippuseura IPV ja Ruokolahden Raju. IPV:n urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää kertoo, että ajatus ehti hautua hyvän aikaa.

– Tiedustelin VaLePan halukkuutta, ja sieltä näytettiin vihreää valoa. Homma lähti vauhdilla liikkeelle. Lipunmyynti on sujunut tosi hyvin, mutta ovelle jätetään myyntiin vähintään 200 lippua. Odotamme paikalle 800–1 000 katsojaa, kertoo Valkeapää.

VaLePan toiminnanjohtaja Hanna Arve-Talvitie kehaisee Imatran seudun urheilukulttuuria.

– IPV:llä on vahva organisaatio Superpesiksen seurana, ja Ruokolahden Rajun lentopallotoiminta ottaa kovia kehitysaskeleita. Siellä lentopalloinnostus on kasvussa. Meillä on ilo toimia yli lajirajojen ja tuoda huippulentopallo paikan päälle Etelä-Karjalaan, Arve-Talvitie kommentoi VaLePan tiedotteessa.

Ruokolahden Rajun naisten kakkossarjajoukkueesta löytyy Suomen nuorisomaajoukkueen pelaajia, joten tapahtuma kiinnostaa myös maajoukkueluotsi Tapio Kangasniemeä. ”Tase” lähtee Imatralle seuraamaan muun muassa Eevi Lehmuksen ja Elisa Muukkosen otteita.

Myös VaLePa-värejä katsomoon sopii odottaa, sillä seura järjestää otteluun fanibussimatkan.