Lentopallon maajoukkuepelaaja Emmi Riikilä palasi kentille – heti pisteykkönen

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Emmi Riikilä on palannut tositoimiin pitkän sairausloman jälkeen.

Riikilä teki lauantaina kausidebyyttinsä Hämeenlinnan Lentopallokerhon väreissä ja nousi heti joukkueensa pisteykköseksi. Kerho kuitenkin hävisi vieraissa LP-Vampulalle erin 1-3.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan kamppailussa Riikilä teki 17 pistettä. Korkeampaan henkilökohtaiseen pistemäärään nousi vain Vampulan Rahima Agrebi, joka viimeisteli 18 pinnaa. Vampula on voittanut kuudesta viime ottelustaan viisi.

Yleispelaaja Emmi Riikilä loukkasi nilkkansa elokuussa lentopallon EM-kisoissa. Poissa Kerholta on edelleen maajoukkuepelaaja Suvi Kokkonen, jonka pelaamisesta tällä kaudella ei ole varmuutta. Lauantaisesta ottelusta oli sivussa loukkaantuneena myös amerikkalaisvahvistus Oluoma Okaro.

Kun LiigaPloki kaatoi kotonaan OrPon 3-0, tuli sarjan tappiottomalle kärkijoukkueelle jo 12. otteluvoitto. LiigaPlokin Alexis Conaway vakuutti (18 pistettä, joista peräti 7 torjunnalla), ja hyvän matsin pelasi myös OrPon Saara Holm (15).

Kuopiolaiselle nousijalle Puijo Wolleylle tuli liigataipaleen neljäs erävoitto, mutta se oli laiha lohtu LP Kangasalan 3-1-voitossa. Vierasjoukkueen yleispelaaja Ronja Heikkiniemi tekee uutta tulemista: nyt kertyi ottelun tuotteliaimpana 17 pistettä. Janica Helenius viimeisteli Puijolle 11 pinnaa.

Miesten Mestaruusliigassa harjoitettiin lentopallovientiä. VaLePa isännöi Vantaa Ducksia poikkeuksellisesti Imatralla, missä pääsarjalentopalloa ei ole pelattu vakituisesti vuosikymmeniin. Yli 800 katsojaa todisti paikan päällä VaLePan selkeää 3-0-voittoa.

Niko Suihkonen teki VaLePalle 14 pistettä ja Marko Määttänen Ducksille 13.

Rovaniemeläisen Team Lakkapään tilanteessa alkaa olla jo kriisin merkit. Vain yhdeksän pelaajan vahvuisena vieraillut Lakkapää hävisi Hurrikaani-Loimaalle 0-3. Vierasjoukkue ei päässyt kertaakaan 20 pisteeseen.

Hurrikaani-Loimaa johtaa Mestaruusliigaa kolmen pisteen erolla VaLePaan ja Savo Volleyhin. Lakkapää kipuilee jumbona voitettuaan 14 ottelustaan ainoastaan yhden.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu sunnuntaina kahdella miesten kamppailulla ja yhdellä naisten ottelulla.

Lentopallon Mestaruusliiga 23.11.2019

Hurrikaani-Lakkapää 3-0
VaLePa-Ducks 3-0

LiigaPloki-OrPo 3-0
Vampula-Hämeenlinna 3-1
Puijo-Kangasala 1-3