Pelaajauutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: CEV.eu

Hämeenlinnan Lentopallokerhon pelaajakriisi syvenee. Amerikkalaisvahvistus Oluoma Okaron kausi on päättynyt loukkaantumiseen.

Kerho tiedotti tiistaina illalla, että Okaron kärsimä vamma vaatii leikkaushoitoa. Kuntoutuminen vie niin kauan, ettei pelaajaa enää tällä kaudella nähdä Hämeenlinnan väreissä. Okaro hankittiin hakkuriksi, mutta hän pelasi poissaolojen takia yleispelaajanakin.

Okaron lisäksi avainpelaajista puuttuu yleispelaaja Suvi Kokkonen. Hän toipuu nilkkaoperaatiosta. Pitkään oli poissa myös Emmi Riikilä, mutta yleispelaaja palasi äskettäin tositoimiin.

Keskiviikkona Hämeenlinna pelaa CEV Cupia vieraskentällä tshekkiläistä Brnota vastaan.

Myös OrPon keskitorjujan Eveliina Smolanderin kausi on ohi. Hänen kärsimänsä loukkaantuminen vaatii leikkaushoidon.

OrPo suunnittelee kotimaisen keskitorjujan hankkimista. Yksi hankinta on jo tehtykin: yhdysvaltalainen yleispelaaja Lauryn Gillis tulee Suomeen joulun jälkeen. Gillis on niittänyt mainetta Wisconsinin yliopiston joukkueessa sekä beach volley -pelaajana.

– Lentopalloammattilaiseksi pääseminen on ollut haaveeni pikkutytöstä asti. Olen todella innoissani, kun pääsen palaamaan beach volleyn jälkeen lentopalloiluun, Gillis kertoi somessa.

Lentopallon Mestaruusliigassa hiljattain pelikuntoon palanneita ovat muiden muassa Kayla Haneline (LP Viesti), Eemeli Kouki (Hurrikaani-Loimaa) ja Gavin Taylor (Team Lakkapää).

Liigan sääntöjen nojalla seurat voivat hankkia vahvistuksia tammikuun loppuun asti.