Mitä lentopallon Mestaruusliigassa tapahtui viikonloppuna?

LP Kangasalan Jutta Riikonen. Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigan runkosarjakausi lähenee puoliväliä. Hurrikaani-Loimaa johtaa miesten pääsarjaa, ja naisten liigan kärjessä jatkaa LiigaPloki.

Seuraavassa menneen viikonlopun viisi ilmiötä.

5. Karelian Hurmos

Joensuulainen miesten liigan nousijajoukkue taktikoi viikonloppuna, ja saaliiksi tuli kaksi tappiota sekä yksi sarjapiste. Valmennus myönsi, että lauantain vierasotteluun kärkijoukkue Hurrikaani-Loimaata vastaan lähdettiin vaihtoehtokokoonpanolla, koska sarjapisteisiin ei ollut realistisia mahdollisuuksia. Viikonlopun pääottelussaan Hurmos haki sitten sarjapisteen 2-3-vierastappiolla Vantaa Ducksia vastaan.

4. Puijo Wolley

Kuopiolainen naisten liigan nousijajoukkue on voitoitta 13 kamppailunkin jälkeen. Lauantaina tuli kotona 0-3-tappio LP Viestille. Kauden ainoasta sarjapisteestä on aikaa jo miltei kaksi kuukautta (2-3-tappio Hämeenlinnalle). Puijo saattaa hyvinkin päättää liigavuoden 2019 ilman voittoa, sillä viimeinen vastustaja on sarjakärki LiigaPloki (14. joulukuuta).

3. Hurrikaani-Loimaa

Hurrikaanin liigajohto venyi viikonloppuna peräti 13 pisteen levyiseksi. Loimaalaisjoukkueella oli 52 sarjapistettä, VaLePalla ja Savo Volleylla 39. Viimeksi mainitut olivat tosin pelanneet kolme ottelua vähemmän. Kunniaa on Hurrikaanilta silti aiheetonta viedä. Joukkue esiintyy mallikkaasti, ja vaihtoehtoja löytyy penkiltäkin. Sunnuntaina valmentaja Jussi Heino ei ollut aivan tyytyväinen 3-1-kotivoittoon Raision Loimusta. ”Pikkaisen kaamosta ilmassa. Ollaan pelattu aika tiuhaan tahtiin, ja välillä tulee näitä heikompia pelejä”, Heino arvioi.

2. LP Kangasala

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa vain LiigaPlokilla on parempi putki kuin Kangasalalla, joka pidensi voittosarjansa lauantaina jo kuuden ottelun mittaiseksi. Sarjakakkonen Kangasala voitti kotonaan OrPon erin 3-1. Mary-Kate Marshall loisti pistetilastossa, mutta todellisen paukun viritteli keskitorjuja Roosa Laakkonen. Hän teki ottelukohtaisen torjuntaennätyksensä: 10 torjuntapinnaa yhdessä ottelussa.

1. Kokkolan Tiikerit

Tiikerit rähisi perjantaina yhden kauden suurimmista yllätystuloksista kaatamalla Suomen mestari VaLePan erin 3-2. Tiikereitä ennakoitiin kauden alla liigan pohjille, mutta vielä mitä: kasassa on nyt jo kahdeksan otteluvoittoa, ja hajurako sarjan alakastiin on selkeä. Jiri Hänninen on noussut yhdeksi liigan parhaista yleispelaajista ja väkivahvaksi maajoukkuekandidaatiksi ensi kevään koitoksiin.