Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Öhmanista tulee taas mestaruusliigapelaaja. Kuva: CEV.eu

Keskitorjuja Daniela Öhman palaa lentopallon Mestaruusliigaan. Hänen uusi joukkueensa on LiigaPloki.

Öhman on pelannut puolitoista kautta Ranskan liigassa. Hän siirtyi Hämeenlinnan Lentopallokerhosta viime vuoden syksynä silloiseen mestarijoukkueeseen Beziers Angelsiin. Syksyn 2019 Öhman edusti Les Mariannes -joukkuetta (Union St. Francais St Cloud Paris).

lentopallo, euroopan kultainen liiga, osta liput

LiigaPloki aloitti kauden loistavasti, mutta kahden avainpelaajan (Salla Karhu, Maddie Palmer) loukkaantuminen loi tarpeen pelaajahankinnoille.

– Vakavien loukkaantumisten vuoksi etsimme ratkaisuja säilyttää pelaamisen korkea taso, valmentaja Alessandro Lodi kertoo LiigaPlokin verkkosivuilla.

– Yksi vaihtoehto oli siirtää Alexis Conaway yleispelaajaksi ja palkata Öhman, pelaaja, jonka tunnen ja johon luotan. Daniela on hyvä lisä joukkueeseemme, ja en malta odottaa, että pääsen taas työskentelemään hänen kanssaan.

Öhman, 22, on tuttu pelaaja Suomen lentopallomaajoukkueesta. Viime syksynä hän ei pelannut EM-kisoissa; ehkä LiigaPloki tarjoaa mahdollisuuden uudelle tulemiselle?

– Olen kuullut hyvää LiigaPlokista ja yhteisöstä sen ympärillä. Joukkueen peli näyttää mielenkiintoiselta. Tunnen Alessandro Lodin hyvin ja arvostan häntä. Voin luottaa hänen valmennukseensa, taitoon pelissä sekä kiinnostukseen kehittää pelaajaa, kertoo Öhman.

lentopallo, euroopan kultainen liiga, osta liput

LiigaPlokin pelaajisto elää muutenkin. Keskitorjuja Pilvi Kettunen siirtyy LiigaPlokista Oriveden Ponnistukseen. Lisäksi aiemmin varmistui, että Vilma Ruuska lähtee LiigaPlokista ja liittyy Puijo Wolleyn vahvuuteen.

– OrPolla on ollut loukkaantumisien sävyttämä alkukausi, joten toivon, että oma panostukseni auttaa joukkuetta kauden toisella jaksolla, Kettunen kommentoi.

Joulun alla LP-Vampula tiedotti, että passari Klara Peric matkustaa takaisin kotimaahansa Kroatiaan eikä palaa Vampulan ryhmään. Suomalaisseura on jo alkanut etsiä Pericille korvaajaa.