Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Tommy Carmody pelaa taas Mestaruusliigassa. Kuva: CEV.eu

Keskitorjuja Tommy Carmody on Vantaa Ducksin uusi vahvistus lentopallon Mestaruusliigassa.

Yhdysvaltalainen lentopalloilija edusti Mestaruusliigassa VaLePaa 2016–2018. Hän oli voittamassa Suomen mestaruutta ja Suomen Cupia. Carmody otti roolia myös VaLePan pelatessa Mestarien liigassa ensimmäisenä suomalaisena miesten joukkueena.

– Oli helppo päätös tulla takaisin pelaamaan Mestaruusliigaan, Carmody sanoo Ducksin verkkosivuilla.

– Vantaa Ducksissa pääsen takaisin Mestaruusliigaan ja voin näyttää pelaamisessani ne parannukset, jotka olen omaan pelaamiseni tehnyt viime aikoina. Tällä kaudella yksi unelmistani on palata pelaamaan Mestaruusliigan pleijareihin.

Carmodyn on määrä olla Ducksin mukana jo viikonloppuna. Vantaalaisjoukkue pelaa vieraissa Ettaa ja Kokkolan Tiikereitä vastaan.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Pölkky Kuusamon vahvuuteen liittyy yhdysvaltalainen Brittany Maxwell, jolla on kokemusta sekä yleispelaajan että hakkurin roolista. Vasenkätinen Maxwell pelasi Pohjois-Amerikan yliopistolentopalloa DePaulin joukkueessa. Hän sai kahdesti valinnan Big East -konferenssin tähdistöjoukkueeseen.

lentopallo, suomen cup, osta liput

Yleispelaaja Madeline Haggerty on puolestaan Nurmon Jymyn uusi vahvistus. Päävalmentaja Kari Tuomelan mukaan ”Maddie” on joukkueen harjoituksissa osoittanut, että hänestä on varmasti apua joukkueelle.

Yliopistokaudella 2018 Haggerty toimi Michigan State Universityn joukkueen kapteenina. Hän on sittemmin valmistunut yliopistosta ja aikoo pelata ainakin alkaneen kevätkauden ulkomailla.

LiigaPloki: Ranskan liigasta palannut keskitorjuja Daniela Öhman teki LiigaPloki-debyyttinsä torstaina. Rovaniemellä tuli WoVosta 3-0-voitto.

OrPo: Ponnistus saa kevätkaudeksi joukkueeseensa yhdysvaltalaisen Lauryn Gillisin sekä keskitorjuja Pilvi Kettusen.

lentopallo, suomen cup, osta liput

Puijo Wolley: Kuopiolaisen nousijajoukkueen joukkuetta leventää LiigaPlokista tullut Vilma Ruuska.

Mestaruusliigan joukkueet voivat täydentää vahvuuttaan tammikuun loppuun asti.