Lentopallon Mestaruusliiga: Akaa-Volleylla paras voittoputki

Akaan Voitto Köykkä kuuluu liigan parhaisiin liberoihin. Kuva: Akaa-Volley

Akaa-Volley vaan komistaa menoaan lentopallon Mestaruusliigassa. Voittoputki, 13 ottelua, on liigan paras.

Viimeksi Akaa on kärsinyt tappion 23. lokakuuta. Hurrikaani-Loimaa, joka johtaa liigaa, hävisi viimeksi 2. marraskuuta.

Lauantaina Akaa-Volley oli ankara isäntä Raision Loimulle, ja Toijalan monitoimihallissa kotivoitto tuli suoraan erin 3-0. Pisteet jakautuivat 25-12, 25-14 ja 25-17.

Loimun hakkuri Windson Ferreira viimeisteli 14 pistettä, kaikki hyökkäyksillä. Pisteykkösen roolin Akaan joukkueessa otti tällä kertaa keskitorjuja Mart Naaber, joka merkkautti 12 pistettä. Niistä peräti kahdeksan tuli torjunnalla. Akseli Lankinen hoiteli Akaa-Volleyn passipelin tyylikkäästi.

– Aika usein on niin, että luotetaan omaan tekemiseen. Tiedetään, että ollaan hyvä torjunta-puolustusjoukkue. Kun ollaan kärsivällisiä, tulee sitten niitä hyviä torjuntoja ja puolustuksia, Lankinen sanaili lehdistötilaisuudessa.

Mestaruusliigaa Hurrikaani johtaa kahdeksan pisteen erolla Akaaseen. Akaalla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

lentopallo, suomen cup, osta liput

Alakerran mittelössä syntyi odotetun tiukka taistelu oululaisen Lentopalloseura Ettan ja Vantaa Ducksin välille. Etta läheni jo otteluvoittoa johdettuaan erin 2-1, mutta Ducks kiri 3-2-vierasvoittoon.

Uusi hankinta, yhdysvaltalainen keskitorjuja Tommy Carmody, teki Ducks-debyyttinsä. Hän oli avauskokoonpanossa kaikissa erissä. Kamppailun pisteykkösiksi ponnistivat Ettan Jan Helenius (22) ja Ducksin Bojan Strugar (21).

Liigan sijoilla 7–9 ovat Karelian Hurmos (14 pistettä), Ducks (14) ja Etta (12) tiukassa nipussa. Ettalle ei ole tullut voittoa sitten marraskuun alun. Vain seitsemän pistettä koonnut Team Lakkapää on jumbona.

lentopallo, suomen cup, osta liput

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu sunnuntaina miesten kamppailulla Kokkolan Tiikerit – Ducks ja naisten otteluilla OrPo – Puijo Wolley ja Woman Volley – LP Kangasala.