Lentopallon Suomen Cup kohti suurempia areenoita – ”Myös juniorit ja vanhemmat mukaan”

Kuva: Hannu Moilanen

Suomen Cupin finaalitapahtuma kuuluu lentopallovuoden kohokohtiin, ja jo ensi vuonna tempaus saattaa olla entistäkin ehompi.

Lentopallon kestomenestyjä VaLePa sai vetovastuun kolmeen seuraavaan cuptapahtumaan. Sunnuntaina 19. tammikuuta Tampereella juuri VaLePa pelaa miesten cupfinaalissa, ja vastaansa se saa Savo Volleyn.

Naisten cupin loppuottelu LP Viesti – LiigaPloki käydään päivää aikaisemmin eli lauantaina 18. tammikuuta. Paikka on sama, Kauppi Sports Center.

VaLePan toiminnanjohtaja Hanna Arve-Talvitie vahvistaa, että finaalitapahtuman kasvattaminen on asetettu rohkeaksi tavoitteeksi.

– Haluamme kehittää cupin finaaleista suurempaa tapahtumaa, jossa otetaan mukaan myös juniorit ja heidän vanhempansa. Tammikuussa cupturnauksen yhteydessä järjestetään F- ja B-ikäisten turnaukset. Saamme lentopallon ympärille tapahtumia koko päiväksi, Arve-Talvitie kertoo.

lentopallo, suomen cup, osta liput

– Seuraavana vuonna pyrimme siirtämään finaalitapahtuman isommille areenoille, mikä mahdollistaa entistä suuremman kokonaisuuden luomisen, hän lisää.

Yhteistyössä VaLePan kanssa cupia kehittävät muut liigaseurat, Lentopalloliitto ja Tampereen kaupunki.

Lentopallon miesten Suomen Cupissa VaLePa on iskenyt mestaruuteen kolme kertaa perättäin. Naisten cupin voitti viimeksi Oriveden Ponnistus.

Lentopallon Suomen Cupin viimeisimmät voittajat

2018 VaLePa (miehet), OrPo (naiset)
2017 VaLePa, HPK
2016 VaLePa, LP Viesti
2015 Kokkolan Tiikerit, LP Viesti
2014 Kokkolan Tiikerit, LP Viesti
2013 Kokkolan Tiikerit, LP Kangasala
2012 VaLePa, LP Kangasala
2011 Rantaperkiön Isku, LP Viesti

2019 Finaalit VaLePa-Savo ja Viesti-LiigaPloki

lentopallo, suomen cup, osta liput