Turkin lentopallonaisilta fantastinen esitys – olympiapaikka 2020 on varma

Kuva: CEV.eu

Turkin naisten lentopallomaajoukkue on varmistanut paikan olympialaisiin 2020.

Sunnuntaina pelatussa olympiakarsintojen loppuottelussa Turkki voitti Saksan erin 3-0. Erät päättyivät pistein 25-17, 25-19 ja 25-22.

Finaalissa Turkille riitti perussuoritus, mutta tosipaikkaan joukkue oli joutunut välierissä. Lauantaisessa välieräottelussa erien oltua 2-1 Puolalla oli peräti viisi ottelupalloa. Turkki yltyi kuitenkin fantastiseen nousuun ja vei kamppailun lopulta erin 3-2.

Varsinkin hakkuri Meryem Boz ja keskitorjuja Eda Erdem esittivät loistavaa lentopalloa. Turkin valmentaja Giovanni Guidetti ylisti valmennettaviensa asennetta.

– Taistelimme hulluna jokaisesta pallosta, emme luovuttaneet missään vaiheessa. Kun näin jokaisen pelaajan antavan kaikkensa, en voinut kuin nautiskella. Nyt on pelaajien aika nauttia, Guidetti kommentoi.

lentopallo, suomen cup, osta liput

Naisten karsintaturnaus pelattiin Apeldoornissa, Hollannissa.

Aasian lentopalloliiton karsintaturnauksessa olympiapaikat saavuttivat Iranin miehet ja Etelä-Korean naiset. Turnausfinaalissa Iran kaatoi Kiinan selvin sävelin 3-0. Etelä-Korea oli puolestaan Thaimaata parempi erin 3-0 naisten turnauksen loppuottelussa.

Olympiapaikoista kilpaillaan viiden maantieteellisen lajiliiton karsintaturnauksissa. Turnausten voittajat (viisi miesten ja viisi naisten maajoukkuetta) saavat paikat Tokiossa käytäviin kisoihin. Sekä miesten että naisten olympiaturnauksessa tulee pelaamaan 12 joukkuetta.

lentopallo, suomen cup, osta liput

Ennen käynnissä olevaa toisen vaiheen karsintaa olympiakisapaikat olivat jo varmat järjestäjämaa Japanille sekä ensimmäisen karsintavaiheen voittajille.

Sunnuntai-iltana Suomen aikaa ratkaisematta olivat vielä miesten paikka Etelä-Amerikassa sekä molemmat paikat NORCECA-alueella (Pohjois- ja Keski-Amerikka sekä Karibia).

Varmistuneet maat olympialaisten lentopalloturnaukseen 2020

Miehet: Japani, Venäjä*, Italia, Brasilia, USA, Puola, Argentiina, Ranska, Tunisia, Iran

Naiset: Japani, Venäjä*, Italia, Brasilia, USA, Serbia, Kiina, Kenia, Argentiina, Etelä-Korea, Turkki

* Venäjä ei näillä näkymin saa pelata maansa lipun alla