Puijo Wolley joutuu karsintoihin, mutta valmentaja Jukka Lehtosella on aihetta positiivisuuteen

Kuopiolainen nousijajoukkue Puijo Wolley joutuu runkosarjan jälkeen puolustamaan pääsarjapaikkaansa lentopallon liigakarsinnoissa.

Tiistaina Puijo kävi lähellä makeaa voittoa lentopallon naisten Mestaruusliigassa. Kuopiossa pelatussa kotiottelussaan Puijo oli pisteen päässä otteluvoitosta. LiigaPloki, hallitseva Suomen Cupin mestari, osoittautui kuitenkin viidennessä erässä ratkaisevasti terävämmäksi: pisteet 17-15 takasivat vierasjoukkueelle 3-2-voiton.

Jukka Lehtonen voi seurata joukkueensa kehitystä tyytyväisenä, sillä trendi on positiivinen.

– Hemmetin ylpeä olen joukkueesta, voitto ei jäänyt kuin yhden pisteen päähän viidennessä erässä. Kauden parasta peliä ehdottomasti, Lehtonen kommentoi ottelun jälkeen.

– Ainut harmin aihe on, että runkosarja loppuu liian pian. Erityismaininnan pelistä ansaitsee Janica Helenius, joka tuli pitkästä aikaa kentälle.

LiigaPloki on ainoa varsinainen liigajoukkue, jonka Puijo on kaudella voittanut. Toinen otteluvoitto on ”sparraajajoukkue” Kuortaneesta. Tiistainen tulos merkitsi sitä, että Puijo voi saavuttaa enimmillään 21 sarjapistettä. Se ei riitä pudotuspeleihin. Viimeistä pudotuspelipaikkaa pitää nyt hallussaan OrPo 23 pisteen saaliillaan.

Kauden alussa LiigaPloki esitti loistavan voittoputken, mutta joulukuusta lähtien on ollut vaikeampaa. Loukkaantumiset ovat osaltaan sekoittaneet LiigaPlokin pakkaa; on joukkue saanut kesken kauden toki vahvistuksiakin (Daniela Öhman, Jaidyn Blanchfield).

Lentopallon naisten Mestaruusliigaa johtaa LP Kangasala neljän pisteen erolla Pölkky Kuusamoon. Viiden ottelun kuntopuntarilla kovin on LP Viesti, jolla on viisi voittoa ja 13 sarjapistettä.

Runkosarjan jälkeen kahdeksan parasta joukkuetta jatkavat pudotuspeleihin. Sijoille 9 ja 10 päätyvät joukkueet menevät liigakarsintoihin, joissa vastaan tulevat 1-sarjan parhaat.

Mestaruusliiga jatkuu keskiviikkona yhdellä miesten ja kolmella naisten kamppailulla.