LP Viesti tahtoo tähdet takaisin – ”Mahdotonta sanoa, pelaavatko enää tällä kaudella”

Viesti tarvitsee Kayla Hanelinea. Kuva: CEV.eu

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa edes Suomen mestari LP Viestin tasoinen joukkue ei kestä poissaoloja loputtomasti.

Salolaisella Viestillä on menossa merkittävä kausi, sillä Suomen mestaruuden puolustamisen lisäksi joukkue pelaa Euroopan parasta seurajoukkuekisaa, Mestarien liigaa. Mestarien liigassa Viesti on hävinnyt kaikki ottelunsa, ja keskiviikkona tuli kotimaan liigassakin jo seitsemäs tappio.

On päivänselvää, että parhaalla kokoonpanolla LP Viesti näyttäisi aivan toisenlaiselta. Nyt poissa ovat loukkaantumisten takia kansainvälisen tason pelaajat: passari Viktoria Tutshashvili ja keskitorjuja Kayla Haneline.

– Kyllä he olisivat olleet juuri ne pelaajat, joita tänään olisi tarvittu, LP Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen kommentoi keskiviikkoisen ottelun jälkeen.

– He olisivat tuoneet kaivattua potkua muulle joukkueelle. Mahdotonta kommentoida, nähdäänkö heitä tällä kaudella kentillä, se jää nähtäväksi.

Tähtikaksikon lisäksi sivurooliin keskiviikkona jäi Viron maajoukkuepelaaja Nette Peit. Hän pelasi vain yhdessä erässä. Valmentaja Lemminkäinen vetää rehtiä linjaa.

– Meillä ei toiminut syöttö, ei vastaanotto, ei mikään. Ei ollut oikein taisteluakaan, vaikka ensimmäisessä erässä noustiin takaa ohi. Kolmannessa erässä näkyi pientä tsemppausta, mutta aika helposti sekin nitkahti. Ei myöskään noudatettu suunniteltua taktiikkaa. Palavereissa käydyt asiat unohtuivat, Lemminkäinen latasi.

LP-Vampula kaatoi Viestin keskiviikkona suoraan erin 3-0. Huittislaisilla kulkee: Darko Dobreskovin valmentama joukkue on tällä kaudella voittanut koko viime vuoden mitalikolmikon vähintään kertaalleen.

Lentopallon naisten Mestaruusliigaa johtaa LP Kangasala neljän pisteen erolla Pölkky Kuusamoon. Kärkiviisikon täydentävät LiigaPloki, Viesti ja Vampula. Kuudentena tulee nousukuntoinen Hämeenlinnan Lentopallokerho. OrPo, Nurmon Jymy ja Woman Volley vääntävät kahdesta viimeisestä pudotuspelipaikasta. Nousijajoukkue Puijo Wolley voi jo valmistautua liigakarsintoihin.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu torstaina miesten ottelulla Team Lakkapää – Hurrikaani-Loimaa.

Lähteet: LP-Vampula, LP Viesti

Lentopallon Mestaruusliiga 12.2.2020

Tiikerit-Hurrikaani 1-3

Hämeenlinna-Kangasala 3-1
Vampula-Viesti 3-0
Jymy-OrPo 1-3