Seitsemän ottelua, kuusi tappiota: Akaa-Volley taipui nyt VaLePalle

Kuva: Hannu Moilanen

Lentopallon Mestaruusliigan kärkipään ottelussa VaLePa – Akaa-Volley tarvittiin täydet viisi erää. Lopulta VaLePa oli parempi erin 3-2.

Perjantaina Tampereen Kauppi Sports Centerissä eriä voitettiin vuorotahtiin, kunnes edessä oli ”nitroerä”. Sen kotijoukkue VaLePa vei hyväkseen pistein 15-8.

Akaa-Volley ei ole pystynyt haastamaan muita kärkipään joukkueita tammi- ja helmikuussa. Seitsemästä viime ottelustaan se on voittanut vain yhden. Kaikki kuusi tappiota ovat tulleet peleissä kärkikolmikkoa (Hurrikaani, Savo Volley, VaLePa) vastaan. VaLePa voitti Akaan kolmesti vajaan kuukauden sisään.

Perjantaina jylläsi kokemus. VaLePalle Mikko Oivanen teki 25 pistettä ja Olli Kunnari 24. Joni Mikkonen puolestaan nousi Akaan pisteykköseksi (24) ja koko ottelun tehoykköseksi (+16). Nuoren polven pelaajista VaLePan Niko Suihkosella riitti haasteita. Hän teki 17 pistettä, mutta virhesuma painoi henkilökohtaisen teholukeman nollille.

Hurrikaani-Loimaa johtaa liigaa 12 pisteen erolla Savo Volleyhin (67 pistettä). VaLePa (60) on kolmantena ja Akaa (55) neljäntenä.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa kärkijoukkue LP Kangasala otti odotetun kotivoiton rovaniemeläisestä Woman Volleysta. Ottelu Pälkäneen Kostia Areenassa päättyi erin 3-0.

Kangasalan Mary-Kate Marshall osoittautui pitelemättömäksi ja teki Kangasalalle 17 pistettä. Roosa Laakkonen otti ottelun lyhyyteen nähden vakuuttavat neljä torjuntapistettä. WoVon tehokkain (+5) oli Saana Lindgren, joka teki 9 pistettä.

Sarjaa LP Kangasala johtaa seitsemän pisteen erolla Pölkky Kuusamoon. Tulos himmensi WoVon pudotuspelihaaveita. Joukkue on liigassa viimeistä edellisenä. Puijo Wolley on jo varma karsija.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu lauantaina yhdellä miesten ja kolmella naisten ottelulla.

Lentopallon Mestaruusliiga 14.2.2020

VaLePa – Akaa-Volley 3-2

LP Kangasala – Woman Volley 3-0