Mitä lentopallon Mestaruusliigan kärjessä tapahtuu?

Akaa-Volleyn passari Akseli Lankinen, 22, on päässyt jo maajoukkueeseenkin. Kuva: Akaa-Volley

Pudotuspelien lähestyessä tilanne muuttuu päivä päivältä kihelmöivämmäksi lentopallon Mestaruusliigassa.

Keskiviikkona sarjanelonen Akaa-Volley sekoitti pakkaa voittamalla kärkijoukkue Hurrikaani-Loimaan suoraan erin 3-0. Voitto kärkinelikon joukkueesta (muut ovat VaLePa ja Savo Volley) oli Akaalle ensimmäinen sitten marraskuun.

Hurrikaani johtaa sarjaa edelleen selkeästi, mutta päävalmentaja Jussi Heinon oli tehtävä rankkoja johtopäätöksiä keskiviikkoisen tappion jälkeen.

– Pelattiin huonosti ja hölmöiltiin nekin paikat, kun ei pelattu huonosti. Oltiin onnettomia tänään joka sektorilla, Heino kommentoi rehdisti.

Akaa-kollega Oliver Lüütseppillä oli sen sijaan hymy herkässä. Kun 21 voittoa ja 61 sarjapistettä ovat kasassa, joukkue pääsee mitä suurimmalla todennäköisyydellä avaamaan pudotuspelit kotikentällä.

– Hieno ottelu. Syöttöpelimme onnistui suunnitellusti. Tämä oli peilikuva Loimaalla pelatusta ottelusta. Jokainen erä alkoi tilanteesta 0-0, mutta käytimme tänään tarjotut tilaisuudet hyväksi, ja tässä on tulos, sanaili Lüütsepp.

Akaa vakuuttaa erityisesti suoritusvarmuudellaan. Lentopallon Mestaruusliigan sijoilla 5–10 olevista joukkueista Akaa-Volley on ottanut voitot sataprosenttisesti. Samoin on tehnyt Hurrikaani. Savo Volley ja VaLePa ovat sen sijaan menettäneet pisteitä kärkinelikkoa alempana majailevillekin.

Sarjataulukon erikoisuuksiin kuuluu myös Kokkolan Tiikerit, joka on viidentenä ja muodostaa sarjan keskikastin käytännössä yksin. Sarjaneloseen on 14 pisteen matka, ja sarjakuutonen on 17 pisteen päässä.

Rovaniemeläinen Team Lakkapää on käytännössä jo varma karsija. Joukkueella on ainoastaan yksi otteluvoitto. Toisen karsintapaikan välttämisestä kilpailevat Vantaa Ducks, Karelian Hurmos, Etta ja Loimu. Nelikko on neljän pisteen sisällä.

Lentopallon Mestaruusliigan kärkinelikko

Tilanne 19.2.2020 pelattujen otteluiden jälkeen

1. Hurrikaani-Loimaa: ottanut 85 prosenttia saatavilla olleista sarjapisteistä; 4 tappiota, kaikki kärkijoukkueille

2. Savo Volley: pisteprosentti 77
7 tappiota, joista neljä kärkijoukkueille

3. VaLePa: pisteprosentti 75
7 tappiota, joista neljä kärkijoukkueille

4. Akaa-Volley: pisteprosentti 70
8 tappiota, kaikki kärkijoukkueille

Runkosarja päättyy 15. maaliskuuta.