Raision Loimun voitto mutkisti tilannetta – karsintapaikan välttämisestä tuli kuuma aihe lentopallon Mestaruusliigassa

Kuva: Raision Loimu

Raision Loimu on katkaissut tappioputkensa lentopallon Mestaruusliigassa.

Torstaina Loimu vieraili Rovaniemellä ja voitti paikallisen Team Lakkapään suoraan erin 3-0. Erät päättyivät pistein 28-26, 25-14 ja 25-21.

Joukkueiden pisteykkösiksi nousivat Loimun Tamir Hershko (15) ja Lakkapään Regan Fathers (16). Loimun Trent O’Dea oli torjuntakärki neljällä merkinnällään. Kotijoukkue pommitti aloitussyötöillä Väinö Rahkoa, mutta Loimun 19-vuotias yleispelaaja hoiti kaikki 31 syöttöä ilman virheitä.

Loimulla oli alla kuusi perättäistä tappiota. Varsin kelvollisen alkukauden pelannut Loimu joutui haastavaan tilanteeseen, kun hakkuri Windson Ferrereiran kanssa tiet erosivat tammikuussa. Sittemmin hakkurin roolissa on pelannut Blake Leeson.

Sarjajumbo Team Lakkapäällä on kaudelta vain yksi otteluvoitto, ja joukkueen mahdollisuus välttää liigakarsinnat on enää teoreettinen.

Toisen karsintapaikan välttämisestä taistelevat Vantaa Ducks, Loimu, Karelian Hurmos ja Oulun Etta. Nelikko on kolmen pisteen sisällä. Joukkueilla on 6–8 ottelua jäljellä.

Hurrikaani-Loimaa johtaa liigaa 12 pisteen erolla Savo Volleyhin. Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu perjantaina kolmella naisten kamppailulla.