Lentopallosuosikki Salla Karhu nyt valmentajana

Kuva: CEV.eu

Suosittu lentopalloilija Salla Karhu toimii nyt LiigaPlokin apuvalmentajana naisten Mestaruusliigassa.

LiigaPloki vaihtoi viime viikolla päävalmentajaa. Alessandro Lodi siirtyi syrjään, ja tilalle tuli apuvalmentajana toiminut Mikko Pesonen. Nyt apuvalmentajan työtä tekee Karhu.

Karhu, 25, on ansioitunut liiga- ja maajoukkuepelaaja, mutta hänen pelikautensa 2019–2020 päättyi loukkaantumiseen joulukuussa. Häneltä katkesi liigaottelussa akillesjänne.

Valmentajanvaihdoksen jälkeen LiigaPloki on voittanut molemmat ottelunsa. Heti kärkeen joukkue kaatoi LP Viestin, ja torstaina tuli 3-1-kotivoitto Nurmon Jymystä. Pesosen mukaan Karhun vaikutus on positiivinen.

– Salla Karhun tulo apuvalmentajaksi näkyi jo Jymy-pelissä. Hän on henkinen tuki penkillä. Hän jatkaa pudotuspeleissä, Pesonen kertoi.

– Selkeät pelikuviot ovat rauhoittaneet tekemistä. Siinä on laadukasta tekemistä.

Torstaisessa mittelössä Jymy vei ensimmäisen erän. LiigaPloki kokosi kuitenkin rivinsä ja eteni voittoon.

– Lähtö otteluun oli nahkea, mutta pikkuhiljaa aloitussyöttömme taso parani ja saimme iloisen peli-ilmeen päälle. Kolmannen erä nousu oli upea esitys koko joukkueelta, Pesonen kehaisi.

LiigaPloki sijoittuu runkosarjassa kolmanneksi ja saa aloittaa puolivälierät kotikentällään. Karhun tietotaidosta voi olla runsaastikin apua: vastaan pudotuspeleissä tulee Hämeenlinnan Lentopallokerho, joukkue, jota Karhu edusti usean kauden ajan.

Lisäksi torstainen tulos varmisti, että LP-Vampula sijoittuu neljänneksi ja kohtaa pudotuspeleissä runkosarjaviitosen, LP Viestin.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan runkosarjassa ovat vielä varmistumatta runkosarjan voitto ja viimeisen pudotuspelipaikan (samalla toisen karsijanpaikan) kohtalo.

Lentopallon naisten Mestaruusliiga, runkosarja 2019–2020

1. Pölkky Kuusamo tai LP Kangasala
2. Pölkky Kuusamo tai LP Kangasala
3. LiigaPloki
4. LP-Vampula
5. LP Viesti
6. Hämeenlinna
7. OrPo
8. Jymy tai WoVo
9. Jymy tai WoVo
10. Puijo Wolley