Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pudotuspelit: näin käy puolivälierissä

Kuva: CEV.eu

Huomautus: Suomessa lentopallon sarjatoiminta on keskeytetty toistaiseksi, joten naisten pudotuspelit eivät ala ajallaan. Lue lisää tästä.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa alkavat pudotuspelit. Mukana puolivälierissä ovat runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta.

Runkosarjan neljä parasta (Pölkky, Kangasala, LiigaPloki, Vampula) aloittavat kotikentillään, kun taas sijoille 5-8 päätyneet (Viesti, Hämeenlinna, OrPo, WoVo) pelaavat ensin vieraissa. Ottelusarjat ratkeavat kolmella voitolla, joten otteluita tulee 3-5 sarjaa kohden.

Seuraavassa ennakkokatsaus kaikkiin sarjoihin.

Pölkky Kuusamo – Woman Volley

Timo Tolvanen valmensi Pölkyn komeaan runkosarjavoittoon, ja meno tuskin tyssää pudotuspelien avauskierroksella. WoVo todisti taistelutahtonsa moneen otteeseen, mutta yksikin otteluvoitto Pölkystä olisi yllätys.

Avainpelaajat: Adeja Lambert, Taylor Slover

Muista myös: Jonna Wasserfaller, Outi Polso

Arvio: Pölkky jatkoon voitoin 3-0

LP Kangasala – OrPo

Kangasala jyrää pörssihirmujensa Mary-Kate Marshallin ja Roosa Laakkosen johdolla vahvasti kohti välieriä. OrPo oli runkosarjassa pitkään vaikeuksissa, mutta oma peli on löytynyt hyvässä vaiheessa – loppukaudesta tuli muun muassa viiden voiton putki. OrPo vain hyötyy altavastaajan asemastaan ja saattaa ottaa vaikka otteluvoiton.

Avainpelaajat: Mary-Kate Marshall, Lauryn Gillis

Muista myös: Tiiamari Sievänen, Saara Holm

Arvio: Kangasala 3-1

LiigaPloki – Hämeenlinnan Lentopallokerho

Erittäin kimurantti ottelusarja, sillä molemmilla on takana epätasainen runkosarjataival. LiigaPloki aloitti loistavasti, menetti otteensa loukkaantumisten jälkeen, vaihtoi valmentajaa ja sai rivinsä kasaan. Kerho kärsi loukkaantumissuman, mutta hankki vahvistuksia, ja nyt näkymät ovat hyvät. Jos molemmilla pysyy paketti kasassa, luvassa on jännittävä ja tasokaskin sarja.

Avainpelaajat: Maddie Palmer, Suvi Kokkonen

Muista myös: Daniela Öhman, Mikayla Shields

Arvio: Hämeenlinna 3-2

LP-Vampula – LP Viesti

Vampula pelasi Pölkyn ja Kangasalan ohella tasalaatuisimmin runkosarjassa. Viestillä puolestaan riitti haasteita niin sairastuvalla kuin asenteessa. Puolivälieräsarjassa ehdottomasti suurin ratkaisu on passaripeli: jos Viestin Viktoria Tutshashvili on loukkaantumisen jälkeen hyvässä pelikunnossa, vaakakuppi heilahtaa vahvasti Salon suuntaan.

Avainpelaajat: Aleksandra Cveticanin, Viktoria Tutshashvili

Muista myös: Iina Andrikopoulou, Anna Czakan

Arvio: Viesti 3-1

Puolivälierät ja välierät pelataan ns. paras viidestä -periaatteella, mutta loppuottelut käydään nyt neljästä otteluvoitosta. Pronssimitalien kohtalo puolestaan ratkeaa kahdella otteluvoitolla.

Vuosi sitten lentopallon SM-kultaa voitti LP Viesti. Hämeenlinna otti hopeaa ja Pölkky pronssia.

Tekijä: Pasi Tuominen

Lentopallo.infon perustaja. Ammattikirjoittaja vuodesta 1999 ja urheilutoimittaja vuodesta 2005. Lentopalloilijana ikuinen lupaus.