Koronaviruksen vaikutuksia: lentopallon kansainvälinen huippuliiga lykätty, Mestarien liiga tauolle

Kuva: CEV.eu

Kansainvälinen lentopalloliitto FIVB ja Euroopan lentopalloliitto CEV ovat tehneet merkittäviä muutoksia koronaviruspandemian takia.

FIVB on lykännyt maajoukkueiden välisen huippuliigan (Volleyball Nations League) alkukesältä syksylle. Muuttuneen suunnitelman mukaan VNL pelataan olympiakisojen päätyttyä.

Jos aikataulu ei muutu, lentopallon olympiaturnaus Tokiossa käydään 25. elokuuta – 9. syyskuuta.

– Urheilijoiden, toimitsijoiden ja fanien terveys ja hyvinvointi ovat FIVB:n korkeimmat prioriteetit. Tämä varotoimenpide palvelee kaikkien osapuolten intressejä, FIVB tiedotti perjantaina.

CEV puolestaan kertoi, että kaikki liiton alaiset kilpailut menevät tauolle, joka kestää vähintään huhtikuun 3. päivään asti. CEVin kisoista ajankohtaisia ovat eurocupit: Mestarien liiga, CEV Cup ja Challenge Cup.

Ainoa poikkeus CEVin toimenpiteeseen on CEV Cupin välierä, jossa kohtaavat Lokomotiv Novosibirsk ja Pietarin Zenit. Ottelut pelataan 19. ja 26. maaliskuuta. Zenitiä valmentaa Tuomas Sammelvuo.

Mestarien liigassa jäätiin kutkuttavaan tilanteeseen, sillä libero Lauri Kermisen edustama Kuzbass Kemerovo meni välieriin pudotettuaan jatkosta puolalaisen Zaksan. Zaksa ei ollut hävinnyt Mestarien liigan kaudella otteluakaan.

Maajoukkueiden välisiä kesäliigoja Suomi pelaa CEVin alaisissa kilpailuissa. Niiden osalta Euroopan liitto ei ole vielä kertonut muutoksista.

Koronaviruksen aiheuttamien terveysriskien takia käytännössä kaikki lentopalloilu on keskeytetty tai peruttu. Perjantaina peruttiin loppukausi Suomen miesten Mestaruusliigassa. Vastaava päätös naisten liigaan seurasi lauantaina.