”Huippuhyökkääjä, esimerkillinen joukkuepelaaja” – lentopalloilija Tatu Härkönen sopimukseen Lempo-Volleyn kanssa

Kuva: Antti Raunio

Lentopalloilija Tatu Härkönen jatkaa 1-sarjajoukkue Lempo-Volleyssa.

Lempo-Volleyn 1-sarjajoukkue solmi kauden 2020–2021 kestävän jatkosopimuksen keskitorjuja Härkösen kanssa. Härkönen, 27 vuotta ja 190-senttimetriä, aloittaa toisen kautensa Lempossa.

Härkönen saapui viime kaudeksi Lempäälään pelattuaan usean kauden Tampereella, Rantaperkiön Iskussa. Härkönen nousikin heti isoon rooliin: Hän pelasi runkosarjassa ja pudotuspeleissä yhteensä 19 ottelua ja takoi 135 pistettä.

– Viime kaudesta jäi päällimmäisenä mieleen harmitus, kun olisi ollut rahkeet mennä vaikka päätyyn asti. Nälkää siis jäi tulevalle kaudelle, Tatu Härkönen tuumii avauskaudestaan Lempossa.

Lempo voitti 1-sarjan runkosarjan ja avausottelunsa pudotuspeleissä, kunnes kausi jouduttiin keskeyttämään koronavirustilanteen vuoksi.

Korian Ponnen kasvatilla on vyöllään 195 liigaottelua. Myös tulevalla kaudella kokeneelle keskitorjujalle on tarjolla suurta roolia.

– Hyvä asia, että joukkueen runko on pysynyt pitkälti samana, vaikka toki muutama poislähtijäkin on. Kyllä me ensi kaudellakin 1-sarjan kärkisijoista taistellaan, näkee Härkönen.

Lempon manageri Juha Raunio arvostaa Härkösen korkealle.

– Tatu on kokenut ja todellinen joukkuepelaaja. Hieno ihminen, pelaajana huippuhyökkääjä ja syöttö on pureva. Ei se äänekkäin, mutta esimerkillinen joukkuepelaaja, ja mielestäni edelleen liigatasoa, kehuu Raunio.

Lempo-Volleylla on kasassa yhdeksän 1-sarjasopimusta. Lisää on tulossa alkavalla viikolla.

Lempo-Volleyn sopimuspelaajat lentopallon 1-sarjassa 2020-2021

Tilanne 2.8.2020

7 Jyri Niemi, libero
8 Tommi Nieminen, yleispelaaja
9 Henri Laine, hakkuri
10 Kasper Pennanen, yleispelaaja
11 Anssi Vesanen, hakkuri
12 Tuomas Sillanpää, hakkuri
13 Saku Tuomivaara, passari
14 Ttau Härkönen, keskitorjuja
18 Teemu Koivunen, keskitorjuja
19 Matias Becker, keskitorjuja