Lentopallotähti Romans Sauss siirtyy VaLePaan

Lentopallon Mestaruusliigassa VaLePa on vahvistanut joukkuettaan Romans Saussilla.

Latvialainen Sauss, 31, on tuttu Suomen liigakentiltä. Hän on edustanut Kokkolan Tiikereitä ja Saimaa Volleyta. Saussilla on mittaa 194 senttimetriä.

Saussille on luvassa vastuuta yleispelaajan tontilla. Kysyntää oli, sillä Suomen maajoukkuemies Niko Suihkonen siirtyi VaLePasta Ranskan liigaan. Korkealuokkainen yleispelaaja VaLePassa on myös Sakari Mäkinen, joka palaa Sastamalaan Hurrikaani-Loimaasta.

Tiikereissä Sauss oli valmentaja Tommi Tiilikaisen luottopelaaja. Kun Tiilikainen siirtyi vuonna 2016 saksalaisseura Dürenin valmentajaksi, halusi hän Saussin mukaansa vahvistamaan joukkuetta. Seura oli tyytyväinen Saussiin ja Sauss seuraan, joten hän pelasi siellä kolme kautta. Viime kaudella hän pelasi Ranskan liigassa.

VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko tsekkasi Saussin tilanteen nimenomaan Tiilikaiselta.

– Muistan toki hyvin Saussin taidot hänen Suomen-kausiltaan. Tiilikaiselta sain viimeisen varmistuksen myös siitä, että Romanss on erinomainen joukkuepelaaja, Kangaskokko kertoo VaLePan tiedotteessa.

– Hän tuo nuoreen joukkueeseen varmuutta ja omalla osaamisellaan sitoo joukkueen kokonaisuutta. Olen tosi tyytyväinen, että saimme hänet VaLePaan yleispelaajaksi. Hän antaa omalla panoksellaan tukea koko joukkueelle.

VaLePan ja Saussin välinen sopimus kattaa alkavan kauden. Pelaaja edustaa maataan EM-karsinnoissa Kroatiassa ja saapuu Sastamalaan 9. syyskuuta.

Mestaruusliigan lisäksi VaLePa pelaa Mestarien liigan karsinnoissa. Koska ensimmäinen karsintaturnaus on Romaniassa syyskuun loppupuolella, VaLePa on vaaditun ajan karanteenissa ja pääsee aloittamaan kotimaiset liigakamppailut vasta 10. lokakuuta.