Sammelvuon joukkue ”kokeellisena”: yleispelaajahuippu pantiin liberoksi

Kuva: CEV.eu

Tuomas Sammelvuon ja Pietarin Zenitin kausi Venäjän lentopallocupissa alkoi tappiollisesti.

Zenit hävisi maanantaina Fakel Novi Urengoille erin 0-3. Toista erää (28-26) lukuun ottamatta Fakel oli Moskovassa käydyssä alkulohkokamppailussa selkeästi etevämpi.

Aivan parhaalla kokoonpanollaan Sammelvuon valmentama Zenit ei esiintynyt, mutta löytyi avauskokoonpanosta Jegor Kliukan ja Oreol Camejon kaltaisia tähtipelaajia. Juuri Zenitiin (nimenomaan Fakelista) siirtynyt Kliuka toimii joukkueen kapteenina.

– Kapteenius on kunnia. Tehtäväni on täyttää odotukset sekä kapteenina että joukkuetoverina. Onneksi pääsimme vihdoin pelaamaan, oli jo lentopalloa kovasti ikävä, Kliuka kommentoi.

Zenit myönsi pelanneensa ”kokeellisella” kokoonpanolla. Kliuka kuuluu yleispelaajien eliittiin, mutta maanantaina hänet oli roolitettu yllättäen liberoksi.

Sammelvuo valmentaa Zenitiä toista kauttaan. Tiistaina Zenit pelaa Moskovan Dynamoa vastaan. Suomen maajoukkuelibero Lauri Kerminen siirtyi kesällä Dynamon, joka maanantaina kaatoi Dynamo-LO:n 3-0, vahvuuteen.

Kermisen ja Sammelvuon entinen seura Kuzbass Kemerovo avasi 3-1-voitolla Krasnojarskia vastaan. Suurseura Kazanin Zenit voitti samoin lukemin Nizhni Novgorodin.

https://www.facebook.com/vczenitspb/posts/4486424161399961