Uutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Latvialainen yleispelaaja Romans Sauss on VaLePan uusi värväys. Kuva: CEV.eu

Lentopallon hallitseva Suomen mestari VaLePa on pääsemässä koronaviruksen aiheuttamasta karanteenista ensi viikolla.

Maanantaina VaLePa tiedotti, ettei viime perjantaina tehdyissä koronavirustesteissä havaittu uusia koronavirustartuntoja. Yhteisharjoitusten on määrä jatkua maanantaina 12. lokakuuta.

Äskettäin VaLePa pelasi Mestarien liigaa Romaniassa. Matkan jälkeen joukkueessa havaittiin kaksi koronavirustartuntaa. VaLePan avausottelu lykättiin lokakuun 10:nneltä päivältä.

Jos lisää takaiskuja ei tule, VaLePa avaa liigakautensa lauantaina 17. lokakuuta Karelian Hurmoksen vieraana.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Pölkky Kuusamo on sen sijaan päässyt jo hyvään vauhtiin. Alla on kaksi ottelua ja kaksi 3-0-voittoa. Perjantaina Puijo Wolleyta vastaan peli ei ollut kaunista, mutta riittävän tehokasta. Kuusamolaisjoukkue otti edistysaskeleen jo lauantaina nuijimalla LP Viestin.

”Torjunta-puolustus toimii, ja siellä meillä on runsaasti potentiaalia. Saimme myös vaimennuksia, ja hyökkäyspelissä oli tehoja”, Pölkky-valmentaja Tuomas Alatalo sanoi lauantaina. ”Jos Viestin voittaa 3-0, täytyy olla tyytyväinen. Viime vuosikymmenenä sitä ei ole kovin usein tapahtunut.”

Tiistaina Pölkky Kuusamo ja Woman Volley pelaavat Rovaniemellä Pohjois-Suomen paikallisottelun. Nuorekas WoVo avasi kautensa voitolla Puijo Wolleysta. WoVon päävalmentaja Teemu Mäkikyrö odottaa tasaista kohtaamista.

”Tiukka otatus on varmasti luvassa. Jos pystymme kääntämään syöttö-vastaanoton kotisalissa eduksemme, niin silloin olemme vahvoilla ottelun voittoa ajatellen”, Mäkikyrö arvioi.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa ensimmäisen viikonvaihteen erikoisuus oli Vantaa Ducks. Voittotili jäi näyttämään nollaa, vaikka joukkue pääsi kummassakin ottelussaan sarjapisteille. Hurrikaani-Loimaa voitti Ducksin sekä kotona että vieraissa erin 3-2.

Ducksin valmentaja Juho Rajala tietää, ettei voittoja hevin irtoa, ellei joukkue pelaa kykyjensä ylärajoilla alusta loppuun.

“Peli oli aaltoilevaa puolin ja toisin. Nuoria poikia on kummallakin puolella, ja he pelasivat laadukkaasti”, Rajala kertasi lehdistötilaisuudessa.

”Tulos ei ollut huono, mutta meidän peliltämme vaaditaan vielä tasaisuutta. Näille sarjan top neljä -joukkueille, joihin Hurrikaani lukeutuu, ei kärsi antaa yhtään periksi. Meidän pitää pelata ihan omalla huippulimitillä”.

Tiistaisen WoVo-Pölkky-ottelun jälkeen naisten liigaa pelataan taas keskiviikkona, jolloin ohjelmassa on kolme mittelöä. Miesten liiga jatkuu lauantaina kahdella ottelulla.