LiigaPlokin avainpelaaja loukkaantunut – Nurmon Jymy romutti tappioputkensa

Lentopallon Mestaruusliigassa Nurmon Jymy on päässyt eroon viiden ottelun mittaisesta tappioputkesta.

Jymyn (JymyVolley) heikko putki katkesi perjantai-iltana 3-1-kotivoittoon LiigaPlokista.

Kauden parastaan esittänyt kotijoukkue iski 223 katsojan riemuksi laajalla rintamalla ja tehokkaasti, vankistaen runkosarjan kahdeksatta sijaansa. LiigaPlokin parhaana pelaajana palkittiin Lindsay Calvin ja Jymyn ykkösenä Riikka Valkonen.

Jymyn ykköspassari Annina Keinonen on sivussa terveyssyiden vuoksi. Päävalmentaja Kari Raatikainen iloitsi siitä, että hyviä esityksiä silti piisasi.

– Riittävän moni pelaaja onnistui tänään samanaikaisesti. Tässä on toitotettu joukkueelle rohkeaa hyökkäyspelaamista jopa pienellä riskillä, Raatikainen sanoi Jymyn tiedotteessa.

– Tänään onnistuimme, ja tulos oli heti paljon parempi. Olen urallani valmentanut useita joukkueita, ja tällä joukkueella treenien tekeminen on kiitettävällä tasolla. Nyt tuo taso näkyi pelikentälläkin. Tyytyväinen täytyy olla.

Kapteeni Riikka Valkonen iloitsi tuloksesta, mutta myönsi, että otteet ovat olleet epätasaiset.

– Vihdoin voitto! Edellinen pelimme jätti paljon hampaankoloon. Huonon ja hyvän päivän ero pitää saada nyt vain pienemmäksi, niin hyvä tulee, kommentoi Valkonen.

LiigaPlokilla sen sijaan ongelmat jatkuvat. Joukkue oli edellisellä kierroksella kaatanut nimenomaan Jymyn, mutta nyt tuli paluu tappiouralle. LiigaPloki on kahdeksasta viime ottelustaan voittanut ainoastaan yhden.

Uusin vastoinkäyminen on Lauren Matiasin loukkaantuminen. Yleispelaaja loukkaantui torstaina harjoituksissa ja joutui jäämään Jymy-vierasottelusta sivuun.

Päävalmentaja Mikko Pesonen harmitteli tärkeän pelaajan poissaoloa.

– Matiasin puuttuminen näytti lamaannuttavan pelaamisemme. Jaidyn Blanchfield ja Jaelyn Keene yrittivät nostaa joukkuetta, mutta avut puuttuivat, ja tehtävä oli kohtuuton. Peli meni tasaisen alun jälkeen sähläämiseksi, Pesonen ruoti.

LP Kangasala johtaa lentopallon naisten Mestaruusliigaa neljän pisteen erolla Pölkky Kuusamoon ja Hämeenlinnan Lentopallokerhoon. LiigaPloki on kuudentena ja Jymy kahdeksantena.