Vantaa Ducks pelaa nyt ”aika hyvää lentistä” – alakastista rakettina kohti kärkeä

Juho Rajala on valmentanut Ducksin kovaan kuntoon. Kuva: Olli Leino

Lentopallon Mestaruusliigassa Vantaa Ducks on noussut yhdeksi kovavireisimmistä joukkueista.

Vaikka korsolaisjoukkueen kausi käynnistyi neljällä tappiolla – ja kahdeksaan ensimmäiseen otteluun tuli vain yksi voitto – harva erehtyi luulemaan Ducksia heittopussiksi. Pelaaminen oli yritteliästä, mutta moni tasainen kamppailu vaan taipui vastustajan hyväksi.

Kun voittoputki aukesi, aukesi se kunnolla. Ducks otti vajaan kolmen viikon aikana neljä perättäistä voittoa ja jokaisen täydellä kolmen sarjapisteen saldolla.

Viikonvaihteessa Ducks kävi voittamassa Kokkolan Tiikerit ja Lentopalloseura Ettan. Valmentaja Juho Rajala näyttää löytäneen kentälle permanentin: passarina toimii Joona Väänänen, hakkurina Joonas Jokela, yleispelaajina Kalle Kattelus ja Marko Määttänen sekä keskitorjujina Tommy Carmody ja Lauri Lehtonen. Esko Vuorinen luutii liberona.

Hakkuri Jokela johtaa Mestaruusliigan pistepörssiä 237 pisteen saaliilla.

– Pelataan nyt kyllä aika hyvää lentistä, Jokela myhäili kasvomaskin takaa sunnuntaisessa lehdistötilaisuudessa.

– Kaikkia tilastoja en ole tutkinut, mutta kyllä meillä on vastaanoton jälkeisen hyökkäyksen tappo aika kova. Se on pelimme avain tällä hetkellä.

Jokela, joka täyttää joulukuussa 22 vuotta, on hollolalaisen Salpiksen kasvatti. Sunnuntainen pelipaikka Oulu on hänelle tuttu sekin. Viime vuonna Jokela kuului Ettan avainpelaajiin, kun joukkue otti sensaatiomaisesti SM-hopeaa. Hopeakautta seurasi siirtyminen Sveitsin liigaan.

– Erittäin mukavaa oli pelata taas Oulussa. Ehkä oli vähän ekstrajännitystäkin, kun tultiin Urheilutalolle taas vähän palloa lätkimään.

– Sveitsissä oma suorittaminen oli vaihtelevaa. Välillä se oli hyvää, välillä paskaa. Sitä kautta ei auennut ulkomaille fiksua paikkaa täksi kaudeksi. Pyörin Ducksin kesätreeneissä, ja sitä kautta oli luonnollista jatkaa Vantaalla, Jokela taustoitti.

Viiden ottelun kuntopuntarilla Ducksia (neljä voittoa, 13 pistettä) kovempi lentopallon Mestaruusliigassa on vain VaLePa (viisi voittoa, 14 pistettä). Neljään voittoon ovat päässeet myös Savo Volley (12 pistettä) ja Hurrikaani-Loimaa (11 pistettä).

Lentopallon Mestaruusliigan pitäisi jatkua alkaneella viikolla, mutta pahentunut koronavirustilanne asettaa haasteensa. Muutoksia otteluohjelmaan on tiedossa.