Iina-Reetta Kaikkonen, 14, yksi historian nuorimmista pelaajista lentopallon pääsarjassa

Kaikkonen kuvassa vasemmalla. Kuva: Esko Nevala / Mestaruusliiga

Lentopalloilija Iina-Reetta Kaikkonen on tiellä tähtiin. Hänestä tuli yksi kaikkien aikojen nuorimmista pelaajista, joka on pelannut Suomen pääsarjaottelussa ja saanut pisteitä.

Ikää Kaikkosella oli debyyttihetkellä 14 vuotta. Hän täyttää 15 vuotta helmikuussa.

Keskiviikkona Kaikkonen pääsi kentälle Kuortaneen joukkueessa. Valmennuskeskuksen nuoret hävisivät Rovaniemellä Woman Volleylle erin 1-3.

Keskitorjujana pelaava Haukiputaan Heiton kasvatti teki keskiviikkoisessa liigaottelussa kuusi pistettä. Samalla avautuivat ässäsyöttö- ja torjuntatilit.

Jo kahdessa edellisessä Kuortaneen ottelussa Kaikkonen, toisen polven liigapelaaja, oli kokoonpanossa, mutta ei pelannut.

Mestaruusliigan kaudella Kuortaneen nuoret pelaavat yhden vierasottelun jokaista varsinaista liigajoukkuetta vastaan. Nyt tilille tuli kauden ensimmäinen erävoitto.

Iina-Reetan äiti Taina Kaikkonen (omaa sukua Piri) on pelannut neljänneksi eniten naisten lentopallomaaotteluita Suomen paidassa (158). Liigaotteluita hänelle kertyi komeat 351.

Lähde: Mestaruusliigan tiedote

Korjaus kello 10.35: Mestaruusliiga korjasi pian alkuperäisen tiedotteensa jälkeen, ettei Kaikkonen ole kaikkien aikojen nuorin pääsarjapelaaja, vaan yksi nuorimmista.