Nella Haatainen, 14, historian nuorin pelaaja lentopallon pääsarjassa

Nella Haatainen on nuorin lentopallon pääsarjassa esiintynyt pelaaja. Haatainen teki historiallisen debyyttiinsä keskiviikkona 14 vuoden, 3 kuukauden ja 6 vuorokauden ikäisenä.

Haatainen pääsi tositoimiin Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueessa. Kuortane hävisi vierasottelunsa Nurmon Jymylle erin 0-3.

Ennätyspelaaja Haataisen kasvattajaseura on Savonlinnan Ajo. Nellan isosisko Nea Haatainen pelaa liigaa LP Viestissä.

Todella nuori debytantti saatiin viime viikollakin, kun Iina-Reetta Kaikkonen teki ensiesiintymisensä liigassa alle 15 vuoden iässä. Myös hän pelaa Kuortaneen joukkueessa.

Jymy-Kuortane-ottelun toinen harvinaisuus oli kahden sisarusparin pelaaminen. Nurmon Jymyn (JymyVolleyn) passarin Salla Rinta-Tassin Liisa-sisko pelaa Kuortaneella, samoin kuin Jymy-pelaaja Noora Rasinperän sisko Oona.

Kuortane ei ole varsinainen liigajoukkue, vaan se pelaa harjoitusmielessä yhden ottelun jokaista Mestaruusliigan ryhmää vastaan, kaikki vieraskentällä. Esiintymiset ovat olleet ajoittain todella pirteitä, mutta Nurmossa kyyti oli kylmää. Kotijoukkue voitti erät pistein 25-18, 25-13 ja 25-12.

Ottelun parhaiksi pelaajiksi valittiin Jymyn Riikka Valkonen ja Kuortaneen Neea-Mari Joki. Joki (s. 2004) esittää todella lupaavia yleispelaajaotteita.

– Tänään meiltä ei nähty parasta mahdollista peliä. Oli joitain hyviä jaksoja, mutta emme saaneet palloa kuolemaan ja jäimme jumiin. Ottelu ratkesi virheisiin. Myös omassa suorituksessa virheitä oli liiaksi. Näitä pelejä tulee, Joki kommentoi.

Jymyn valmentaja Kari Raatikainen piti mittatikkuna äskeistä OrPo-ottelua, joka oli hänen mielestään ”kaoottinen”.

– Tänään ensimmäisen erän 17 pisteen kohdalla tuli mieleen, että niinkö me taas käymme saman jaakobinpainin kuin silloin. Sen jälkeen peli normalisoitui, ja meillä oli monipuolinen hyökkäys, hyvät syötöt ja kaiken kaikkiaan positiivinen ottelu, kertasi Raatikainen.

– Tästä ottelusta olisi voinut saada äkkiä vaikean. En halunnut otteluun vaihtorulettia, vaan aloituskuusikko sai nyt testata osaamistaan koko ottelun ajan. Ottelu ratkesi materiaaliin, joka oli meillä parempi.

Tuloksen myötä Jymyltä katkesi viiden ottelun mittainen tappioputki. Lentopallon naisten Mestaruusliigaa johtaa LP Kangasala.

Lähde: Jymyn tiedote