Uutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: Nurmon Jymy

Lentopallon Mestaruusliigassa pelaava Nurmon Jymy ja päävalmentaja Kari Raatikainen ovat solmineet jatkosopimuksen.

Jatkosopimuksella on mittaa yksi vuosi, ja siihen sisältyy optio lisävuodesta. Liigajoukkueen luotsaamisen lisäksi Raatikainen rakentaa seuran juniorityötä yhdessä Jymyn juniorivalmentajien kanssa.

– Perhe ja koti ovat Salossa, joten päätös ei ollut ainoastaan minusta riippuvainen. Sopimuksen tekoa helpotti kuitenkin se, että JymyVolleylla on selkeä visio tulevaisuudesta ja halu toimia eräänlaisena suunnannäyttäjänä eteläpohjalaisessa lentopallossa, Raatikainen sanoo Jymyn tiedotteessa.

Kokenut ja ansioitunut Raatikainen valmentaa Jymyä ensimmäistä vuottaan. Kausi on ollut pelillisesti haastava.

– Joukkueen rakentamisessa oltiin hiukan myöhässä, ja joukkue jäi vallan kokemattomaksi. Pandemia ei ole helpottanut asioita myöskään Nurmossa.

– Kun valmennuskokemusta on kertynyt tämänkin verran, arvostaa sitä, että perusasiat hoidetaan seurassa sujuvasti. Myös valmennustiimi näyttelee suurta roolia, ja sen sitoutuminen ja ammattitaito auttavat ratkaisevasti sekä valmentajan työtä että valmennustapahtuman luomista.

Nyt Jymy on hyvissä ajoin liikkeellä. Seura on jo aloittanut ensi kauden joukkueen rakentamisen. Raatikaisen mukaan tavoite on hankkia joukkueeseen kokemusta ja hiukan kovuuttakin, jotta Jymy kykenee astumaan askeleen eteenpäin tuloksellisesti.

– Liikkumisrajoitukset ja talouden rattaiden pyöriminen vaikuttavat seuraavallakin kaudella. Tällä kaudella meillä on ollut erittäin motivoitunut joukkue, joten toivon motivaation säilyvän ensi kauden joukkueessa, sanoo Raatikainen.

Päävalmentajavuosinaan LP Viestissä Raatikainen johdatti joukkueen kolme kertaa Suomen mestariksi.

Woman Volley: Rovaniemeläinen liigajoukkue voi monista muista poiketen päästää hieman yleisöä kotiotteluihinsa. WoVo vahvisti, että helmikuisiin otteluihinsa se voi ottaa paikan päälle 45 katsojaa.

Katsomopaikat jaetaan kausi- tai vip-kortin haltijoiden kesken ennakkoilmoittautumisen perusteella. Helmikuussa WoVo pelaa kotonaan Jymyä, LiigaPlokia, OrPoa ja LP Viestiä vastaan

Koronavirustartuntojen ennaltaehkäisemiseksi Lapin aluehallintovirasto on jatkanut yleisötilaisuuksia koskevia rajoituksia. Rajoitukset ulottuvat vähintään helmikuun loppuun.

Kuortane: Nella Haataisesta on tullut kaikkien aikojen nuorin pelaaja lentopallon pääsarjatasolla Suomessa. Haatainen teki debyyttinsä keskiviikkona 14 vuoden, 3 kuukauden ja 6 vuorokauden ikäisenä.

Raision Loimu: Alexei Zhbankov voi nuoren pelaajan kaksoisedustuksen nojalla pelata liigan lisäksi 1-sarjaa TUTO Volleyn joukkueessa.

Lentopalloseura Etta: Aleksi Muukkonen ja Eemi Pöllänen ovat myös saaneet kaksoisedustukset. Heille kirjattiin pelioikeus Virtain Veikkojen A-junioreihin.

Hurrikaani-Loimaa: Seura täydensi keskitorjujaosastoaan kiinnittämällä Miro Leinosen, 20. Salon Viestin organisaatiosta siirtyneellä pelaajalla on 205 senttimetriä mittaa. Hänen isänsä Sami Leinonen ja isoisänsä Olavi ”Letku” Leinonen olivat aikansa maajoukkuepelaajia.