Antti Ropponen ja Tiikerit yllätysiskussa, ja se saattoi tietää runkosarjan voittoa Savo Volleylle

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa nähtiin keskiviikkona kaksi riemukasta vierasvoittoa. Niistä vastasivat Kokkolan Tiikerit ja Nurmon Jymy.

Miesten liigassa Tiikerit haki 3-1-voiton hallitsevan Suomen mestarin VaLePan hallista. Runkosarjassa kotitappio oli VaLePalle ensimmäinen ja viimeinen – sastamalalaisilla ei ole enää runkosarjan kotiotteluita jäljellä.

Hakkuri Antti Ropponen tekee komeaa paluuta liigakentille. VaLePaa vastaan hän teki 26 pistettä ja päätti hyökkäyksensä peräti 53-prosenttisesti pisteeseen.

Ropposen piti pelata tämä kausi Sveitsissä, mutta liian hidas toipuminen viimekeväisestä loukkaantumisesta muutti suunnitelmat. Hän liittyi Tiikerien vahvuuteen vuodenvaihteen jälkeen.

– Pikkuhiljaa, nousujohteisesti mennään. Nopeuden ja räjähtävyyden saaminen kohdilleen on pidempi projekti, mutta on tässä hikeä virrannut jonkin verran, sanoi Ropponen vielä tammikuussa.

Keskiviikkona Tiikerien avainhahmoihin kuuluivat myös yleispelaaja Jiri Hänninen ja libero Teemu Lahti. Lahti tuurasi loukkaantunutta Ville Sihvosta. Tiikerivalmentaja Mikko Keskisipilä sanoo, että joukkueella on nyt ollut ”pikkaisen vaikeampi jakso pelillisesti”.

– Positiivista, että noustiin vaikean avauserän jälkeen. Joukkueena mentiin eteenpäin, ja mieli pysyi hyvänä. Olen iloinen poikien puolesta. Teemu onnistui liberona hyvin. Tuli kovaan paikkaan, Keskisipilä kommentoi.

VaLePan tappion myötä runkosarjan voitto on menossa vahvasti Savo Volleylle. Savo johtaa sarjaa neljän pisteen erolla VaLePaan, kun molemmilla on jäljellä kolme ottelua.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Nurmon Jymy yllätti vieraissa LP-Vampulan. Ottelu päättyi erin 3-1. Vierasvoitto oli Jymylle ensimmäinen yli vuoteen.

Sara Niemi nousi Jymyn tähdeksi. Hän oli joukkueessaan sekä tuotteliain (16 pistettä) että tehokkain (+14).

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu torstaina otteluilla Raision Loimu – Lakkapaa.com ja Vampula-Kuortane.