Lentopalloilija Eemi Tervaportti tavoittelee huippusaavutusta – ”Motivaatio on tosi korkealla”

Kuva: Piotr Sumara/PLS

Lentopalloilija Eemi Tervaportti hakee viikonloppuna yhtä lisäsulkaa hattuunsa. Hän tavoittelee maailmanmestarimaa Puolan cupmestaruutta.

Tervaportin edustama Jastrzebski Wegiel pelaa neljän joukkueen lopputurnauksessa eli niin sanotussa Final Fourissa. Lauantainen välierävastustaja on Trefl Gdańsk.

– Vastustaja on kova ja ansainnut paikkansa Final Fourissa. Ehkä meidän oma tasaisuutemme ratkaisee. Jos ei tule paljon notkahduksia, uskon, että pystytään hoitamaan, Tervaportti ennakoi.

– Motivaatio on tosi korkealla. Nyt päästään tosipeleihin kiinni, joten aika paljon intoa on jokaisella.

Puola on lentopallon hallitseva maailmanmestari, ja maan liiga kuuluu planeetan kovatasoisimpiin. ZAKSA Kędzierzyn-Koźle, joka pelaa Puolan cupin toisessa välierässä, on Mestarien liigassa jo neljän parhaan joukossa.

Myös Jastrzebski oli menossa Mestarien liigaan, mutta koronavirusongelmat pakottivat joukkueen vetäytymään Euroopan parhaasta seurajoukkuekisasta. Myös Tervaportti sairasti covid-19-taudin.

– Erikoinen kausi takana, kun on ollut koronaa ja erilaisia taukoja. Tuo oman mausteensa, kun on ollut karanteenijaksoja. On pitänyt valmistautua otteluihin eri tavalla, kun aivan kaikki eivät ole olleet aina mukana.

– Nyt on siinä mielessä hyvä tilanne, että suurin osa on jo sairastanut koronan. Sen myötä olemme päässeet treenaamaan koko porukalla. Erikoinen vuosi on ollut, alleviivaa Tervaportti.

Seurajoukkueurallaan Tervaportti, 31, on voittanut kansalliset mestaruudet Suomessa, Kreikassa ja Belgiassa. Cupin mestaruuksia löytyy Belgian-vuosilta.

Eemi Tervaportti kuuluu Suomen maajoukkueen avainpelaajiin. Hänestä odotetaan yhtä vastuunkantajaa lentopallon EM-kisoihin. Suomi pelaa alkulohkon ottelunsa Tampereella. Suomen ohella järjestäjämaat ovat Puola, Viro ja Tshekki.

Puolan lentopallocup 2021, lopputurnaus

La 13.3. Välierät

Klo 15.45 ZAKSA Kędzierzyn-Koźle – Zawiercie
Klo 18.30 Jastrzębski Węgiel – Trefl Gdańsk

Su 14.3. klo 15.45 Loppuottelu

Artikkeli toteutettu yhteistyössä Jastrzebski Wegiel kanssa.