LP Viesti on lentopallon Suomen mestari 2021

Kuva: CEV.eu

Salolainen LP Viesti on lentopallon Suomen mestari kaudella 2020-2021.

Naisten Mestaruusliigan loppuotteluissa Viesti kukisti Pölkky Kuusamon otteluvoitoin 2-0.

Finaaliavauksessa Viesti voitti kotonaan Pölkyn 3-1. Perjantainen ottelu Kuusamossa päättyi Viestin hyväksi 3-0. Erät menivät pistein 25-13, 25-20 ja 25-23.

Suomen mestaruus on LP Viestille kymmenes. Tomi Lemminkäisen valmentama Viesti eteni loppuotteluihin voitettuaan pudotuspelien ensimmäisillä kierroksilla LP-Vampulan ja Hämeenlinnan Lentopallokerhon.

Mestareiden runkopelaajiin kuuluivat kapteeni Noora Kosonen, Viktoria Tutshashvili, Anna Czakan, Nea Haatainen, Iina Andrikopoulou, Anniek Siebring ja Netta Laaksonen.

Pudotuspeleissä kentälle pääsivät myös Arita Ternava, Saana Virtanen, M’Kaela White, Anna Syrjälä ja Linnea Kuusela.

Pölkky kaatoi puolivälierissä OrPon. Välieräsarja LP Kangasalaa vastaan jäi kesken Kangasalan joukkueessa todetun koronavirustartunnan vuoksi. Kangasalan kausi päättyi heti, ja Pölkky pääsi finaaliin.

Hopea on Pölkyn (Kuusamon Pallo-Karhut) seurahistorian paras lentopallon SM-suoritus. Ensimmäinen mitali, pronssi, tuli kaksi vuotta sitten. Joukkuetta valmentaa Tuomas Alatalo.

Välierähäviäjä Hämeenlinna sai SM-pronssit 2021.

Miesten lentopallomestaruus ratkeaa ottelusarjassa, jossa kohtaavat Savo Volley ja VaLePa. Savo voitti ensimmäisen ottelun kotonaan erin 3-1.

SM-pronssin kohtalo ratkeaa yksittäisessä kamppailussa. Siinä pelaavat vastakkain Kokkolan Tiikerit ja Vantaa Ducks.