Mestarien liiga, kotimaan lentopalloliiga… mitä keskiviikkona oikein tapahtui?

Lauri Kerminen. Kuva: CEV.eu

Lauri Kermisen edustama Moskovan Dynamo nousi keskiviikon ilmiöksi lentopallon Mestarien liigassa.

Dynamo voitti ottelunsa Projekt Warszawaa vastaan, mutta voitto ei tullut aivan odotettuun tapaan. Projekt meni johtoon erin 2-0, joten Dynamo joutui kotikentällään ylitöihin saavuttaakseen 3-2-voittolukemat.

Kerminen toimii Dynamon luottoliberona. Keskiviikkonakin hän pelasi täyden ottelun ja poimi useita tärkeitä puolustuspalloja. Aloitussyötön vastaanotossa hänelle tuli kaksi virhettä.

Kamppailun jälkeen Dynamon valmentaja Konstantin Brianski myönsi joukkueen pulmat.

– Kahdessa ensimmäisessä erässä teimme liikaa virheitä. Meillä oli ongelmia syötössä ja hyökkäyksessä, Brianski kommentoi.

– Pystyimme kuitenkin vakauttamaan tilanteen ja aloimme pelata omaa lentopalloamme. Projekt pelasi huolellisesti eikä ottanut riskejä tiukoissa tilanteissa. Olen kiitollinen joukkueelle tästä voitosta.

Tuomas Sammelvuon valmentama Pietarin Zenit otti sen sijaan selkeän kotivoiton, ja Benfica kaatui 3-0.

Benfican hakkuri Aaro Nikula aloitti vaihdossa, mutta pääsi jokaisessa erässä kentälle. Kolmannessa erässä hän oli avauskokoonpanossa. Nikula teki kuusi pistettä. Zenitin tuotteliaimpana Dimitri Pashitshki teki 15 pinnaa.

Veeti Nikkisen ja valmentaja Joel Banksin edustama Maaseik sai kyytiä Ziraat Bankasi Ankaran vieraana. Luvut 3-0 syntyivät 79 minuutissa.

Wouter Ter Maat viimeisteli ankaralaisjoukkueelle 20 pistettä. Nikkinen piipahti vaihdosta kentällä ensimmäisessä erässä.

Ottelut kuuluivat alkulohkojen ensimmäiseen ottelukierrokseen.

Lentopallon miesten Mestaruusliiga: TUTO Volley ja Raision Loimu iskivät yhteen Turun seudun paikallismittelössä. Loimu vei voiton erin 3-1.

Joukkueiden pisteykköset olivat Loimun Ali Fazli (24) ja TUTOn Eemeli Kouki (16). Loimu on jo viiden voiton putkessa. TUTOlle on puolestaan tullut viisi tappiota perättäin.

Lentopallon naisten Mestaruusliiga: LP Viesti vahvisti paikkaansa sarjakärkenä kaatamalla vierailleen LP-Vampulan suoraan erin 3-0. Viesti on hävinnyt liigakaudella ainoastaan yhden ottelun.

LP Kangasala voitti vieraissa Helsinki Volleyn 3-0, vaikka maajoukkuetason pelaajat Emmi Riikilä ja Katja Kylmäaho eivät käyneet kentällä. Nousijajoukkue Helsinki Volleyn pelistä ei tule mitään, koska palloa ei saada passarille. Nyt tuli peräti 15 suoraa virhettä vastaanotossa.

Pölkky Kuusamo ja LiigaPloki ottivat odotetut 3-0-voitot. Pölkky voitti vieraissa Nurmon Jymyn ja LiigaPloki kotonaan Woman Volleyn.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu torstaina miesten ottelulla Team Lakkapää – Lentopalloseura Etta.