Saksa odotti Suomelta kovempaa vastusta lentopallon EM-karsinnoissa

Kuva: CEV.eu

Suomen naisten lentopallomaajoukkue hävisi vuoden molemmat EM-karsintaottelunsa. Selviytyminen vuoden 2026 lopputurnaukseen alkaa olla epätodennäköistä.

Saksa kaatoi kotiottelussaan Suomen torstaina suoraan erin 3-0. Erät päättyivät pistein 25-20, 25-20 ja 25-15. Nikolas Buserin valmentamalla Suomella oli alla 2-3-kotitappio Sveitsille.

Schwerinissä käydyssä ottelussa Suomen avauskuusikossa pelasivat passari Kaisa Alanko, hakkuri Yasmine Madsen, keskitorjujat Daniela Öhman ja Netta Rekola sekä yleispelaajat Suvi Kokkonen ja Jessica Kosonen. Liberona toimi Netta Laaksonen.

Vaikka Saksalta puuttui lähes kentällinen luottopelaajia, Suomi joutui vaikeuksiin oikeastaan kaikilla osa-alueilla. Alanko teki parhaansa ja sai kohtuullisia passeja aikaiseksi epätarkoistakin nostoista. Suomen hyökkääminen oli kuitenkin pehmeätä.

Kokkonen teki 10 pistettä, mutta virheet painoivat hänen oman pelinsä nollaan. Öhman (+4) oli Suomen tehokkain.

”Todella tärkeä voitto”

Saksan Lena Kindermann teki ottelun parhaana 13 pistettä. Lina Alsmeier, Saksan yleispelaaja, oli hyvin tyytyväinen voittoon. Toisaalta hän totesi odottaneensa ”erilaista” ottelua ja kovempaa vastusta. Hän kehui joukkueensa keskittyneen hyvin ja syöttäneen vahvasti.

Saksalla oli alla voitto Sveitsistä. Valmentaja Alexander Waibl vaikutti tyytyväiseltä.

– Voitto oli todella tärkeä, koska lohkomme on vaikein kaikista. Olemme kuitenkin käsitelleet tilanteen loistavasti ja olleet valppaina tärkeimmillä hetkillä, Waibl kiitti.

Kokkonen harmitteli, ettei Suomella ollut enää kolmannessa erässä riittävästi puhtia syötöissä.

– Saimme kahdessa ensimmäisessä erässä 20 pistettä, mutta sen jälkeen emme saaneet heidän vastaanottoaan yhtään rikki. Tietyissä tilanteissa haastettiin hyvinkin, mutta emme saaneet heitä tarpeeksi irti verkolta, Kokkonen kommentoi Ylen mukaan.

Kuva: CEV.eu

Ottelu herätti vilkasta keskustelua somessa. Lue kommentteja ja osallistu!

Seitsemässä kolmen joukkueen lohkossa kilpailtavista EM-karsinnoista kisapaikat saavat kaikki lohkovoittajat sekä viisi parasta lohkokakkosta. Karsintojen puolivälissä Suomella on vain yksi sarjapiste, joten mahdollisuudet kisoihin ovat vähissä. Kaksi muuta karsintaottelua pelataan ensi vuonna.

Suomen miesten lentopallomaajoukkue saa turnauspaikan ilman karsintoja, sillä yksi lentopallon EM-kisojen 2026 alkulohkoista käydään Suomessa. Pelipaikka on Tampere.