Passari Matt West tulee pelaamaan Suomeen

West palaa Loimaalle. Kuva: CEV.eu

Lentopallon miesten Suomen mestari Hurrikaani-Loimaa muuttuu tuntuvasti pääsarjakaudelle 2024-25.

Loimaalta jo puoli aloituskuusikollista (Greg Petty, Santeri Välimaa, Daenan Gyimah) on siirtynyt toisaalle, mutta tulopuolellakin on kuhinaa. Yhdysvaltalainen passari Matt West palaa Hurrikaaniin. Hän kantoi mustakeltaista peliasua kaudella 2018-19.

– Vakuutuin miehen motivaatiosta ja halusta voittaa, päävalmentaja Olli Kuoksa kertoo Hurrikaanin verkkosivuilla.

– Itsellekin uusi tilanne, että omassa joukkueessa on kokenut ja niin sanotusti valmis passari. Tähän saakka olen toiminut eri joukkueissa nuorten passarien kanssa, Kuoksa sanoi.

Hurrikaani on tehnyt sopimukset hakkuri Eetu Häyrisen, yleispelaaja Väinö Rahkon ja libero Troy Goochin kanssa. Kolmikko oli voittamassa keväällä SM-kultaa. Lisäksi ryhmään tulee nuori libero Aatu Kukkonen.

Raision Loimu: Raisioon saapuu mielenkiintoinen hakkuri: 20-vuotias ja 206-senttinen nigerialaispelaaja Dhikirullahi Oyedepo, joka tottelee lempinimeä ”Prince”. Yleispelaajaosasto vahvistuu kanadalaisella Nigel Nielsenillä.

Runsaat viisi vuotta Kokkolan Tiikereitä edustanut keskitorjuja Rami Rekomaa siirtyy Loimuun.

– Maisemanvaihto Kokkolan-rupeaman jälkeen tekee varmasti hyvää ja antaa uutta potkua tekemiseen. Henkilökohtainen tavoite on edelleen kehittyä mahdollisimman paljon ja tuoda samalla kokemusta joukkueeseen. Joukkueen tavoite on varmasti olla mukana mitalipeleissä, Rekomaa sanoi Loimun tiedotteessa.

Savo Volley: Savoon on pestattu pari todella korkeatasoista yhdysvaltalaispelaajaa. Brett Sheward kiinnitettiin passariksi ja Kaleb Jenness yleispelaajaksi. Sheward, joka on nähty myös liberona, on ollut voittamassa Pohjois-Amerikan yliopistoliigaa peräti kahdesti Havaijin joukkueessa. Jennessillä on kokemusta USA:n maajoukkueesta.

– Henkilökohtainen tavoitteeni on pelata olympialaisissa vuonna 2028. Olen uneksinut olympialaisista niin kauan kuin olen pelannut lentopalloa. Tulevalla kaudella tavoitteeni on tietenkin auttaa Savo Volley voittamaan liiga, ilmoitti Jenness.

Nuoriso-osastoa Savo Volleyssa vahvistavat 17-vuotiaat Leo Laitinen ja Aki Huikari.

Kokkolan Tiikerit: Passari Anton Välimaa on tehnyt sopimuksen virolaisen Barrus Voru VK:n kanssa.

Orivedellä kansainvälistytään

Vahvana suomalaisten pelaajien hyödyntäjänä ja kasvattajana tunnettu OrPo ottaa lentopallon naisten Mestaruusliigan tulevalla kaudella kansainvälisemmän otteen. Suomalaispelaajat Ada Aronen ja Nea Subotic siirtyvät toisaalle, mutta tulopuolella on tukku kiinnostavia nimiä.

OrPo on tehnyt sopimukset passari Elena Karakasin, yleispelaaja Erica Stauntonin ja hakkuri Kylee Stokesin kanssa. Karakasi on kreikkalainen, Staunton ja Stokes ovat yhdysvaltalaisia urheilijoita.

– Meillä oli todella hieno keskustelu Fabion (valmentaja Fabio Mentan) kanssa, ja tunnen, että hänen valmennustyylinsä sopii persoonallisuuteeni ja pelityyliini, Staunton kommentoi somessa.

– Pidin näkemyksestä, joka hänellä oli seuralle ensi vuodeksi, ja siitä, mitä hän kertoi ympäristöstä, jonka hän on luonut, lisäsi Staunton.

LP Kangasala: Annika Koivuniemi alkoi tehdä itselleen nimeä Mestaruusliigassa viime kaudella vain 15-vuotiaana Nurmon Jymyn joukkueessa. Ensi kaudeksi hän ottaa paikan LP Kangasalan ryhmässä.

Lisäksi hopeamitalisti Kangasala täydentyy Eevi Lehmuksella, joka nähtiin viime kaudella Hämeenlinnan Lentopallokerhossa ja 1-sarjan PuMa-Volleyssa.

Puijo Wolley: Sekä yleispelaajan että hakkurin paikalla nähty Teija Vuorenmaa vaihtaa OrPon hallitsevaan SM-pronssimitalistiin Puijoon. Lupaava passari Liina Räty jatkaa Puijo Wolleyssa.

Arctic Volley: Viime kaudella hyvää jälkeä tehnyt Lisa Jaunet siirtyy Belgian liigaan, Charleroin joukkueeseen. Keskitorjuja Eveliina Smolanderin ura jatkuu niin ikään Belgiassa.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Libero Rita Timonen on löytänyt uuden seuran Azerbaidzhanin sarjasta.