Voitto: Suomen lentopallomiehet kaatoivat taas korkeammalle rankatun joukkueen

Kuva: CEV.eu

Suomen lentopallomiehet voittivat Tshekin Euroopan kultaisen liigan kamppailussa torstaina. Tshekin Karlovy Varyssa käyty ottelu päättyi erin 3-2.

Neljä ensimmäistä erää menivät vuorotahtiin. Ne päättyivät (Suomi ensin mainittuna) pistein 16-25, 25-23, 30-32 ja 25-22. Ratkaisuerän Suomi vei nimiinsä pistein 15-11.

Kovin vaisusti aloittanut Suomi pystyi kirkastamaan ilmeensä hienosti toiseen erään. Sinivalkoisilla oli loistava tilaisuus mennä erissä 2-1-johtoon, mutta joukkue ei pystynyt viemään kolmatta erää 24-20-johtoasemasta huolimatta.

Rankan erätappion (30-32) jälkeen Olli Kunnarin valmentama ryhmä otti kuitenkin uuden ryhtiliikkeen. Suomi esitti iloista ja mallikelpoista lentopalloa, ja Tshekin oli otettava vastaan kesäliigakauden ensimmäinen tappionsa.

Suomen avauskuusikossa pelasivat passari Fedor Ivanov, hakkuri Aaro Nikula, keskitorjujat Miika Haapaniemi ja Aleksei Zhbankov sekä yleispelaajat Luka Marttila ja Niko Suihkonen. Liberona toimi Voitto Köykkä.

Suihkonen ja Marttila (molemmat 16) olivat Suomen parhaat pisteentekijät, ja tehokkaimmaksi pelaajaksi nousi Suihkonen (+11). Zhbankov esiintyi edukseen ja teki 15 pinnaa. Vaihdossa aloittaneista eniten peliaikaa saivat hakkuri Joonas Jokela ja keskitorjuja Petteri Tyynismaa.

– Tämän päivän ottelu oli todella tasainen. Meillä oli mahdollisuus mennä johtoon ensimmäisessä erässä, mutta meille tuli virheitä. Toisessa erässä aloimme syöttää aggressiivisemmin ja pääsimme onneksi tasoihin, Kunnari kommentoi.

– Viidennessä erässä tarvitaan aina vähän onnea, ja tänään se oli meidän puolellamme. Kultaisessa liigassa on paljon vahvoja joukkueita, jotka ovat saman tasoisia kuin me, joten jokainen ottelu on kova taistelu, totesi Kunnari.

Tshekin paras pistemies oli Patrik Indra, joka ehti 19 pinnaan. Tshekin valmentaja Jiri Novak oli tyytymätön koitoksen lopputulokseen.

– Ensimmäisen erän jälkeen aloimme luulla olevamme eritasoisia pelaajia kuin oikeasti olemme. Voitimme onnekkaasti kolmannen erän, mutta emme päässeet enää niin hyvin mukaan peliin. Suomi syötti laadukkaammin ja se toi heille voiton, Novak sanoi Tshekin lentopalloliiton verkkosivuilla.

Ennen torstain ottelua Tshekki oli lentopallon maailmanlistalla sijalla 18 ja Suomi sijalla 23. Myös Belgia, jonka Suomi voitti ensimmäisessä liigaviikonlopussa, on Suomea korkeammalle rankattu joukkue.

Suomella on kesäliigasta kolme voittoa (Tshekki, Belgia, Viro) ja kaksi tappiota (Kroatia, Espanja). Jäljellä on perjantainen ottelu Romaniaa vastaan.

Euroopan kultaisen liigan eli kesäliigojen kakkostason alkusarjassa on mukana 12 maata. Neljä parasta pääsevät Kroatiassa 15. ja 16. kesäkuuta pelattavaan lopputurnaukseen. Suomi on Tshekki-voiton jälkeen viidentenä.

Molemmat ottelunsa voittanut Suomen naisten lentopallomaajoukkue jatkaa Euroopan hopeisessa liigassa eli kesäliigojen alimmalla tasolla viikonvaihteessa. Unkarissa käytävässä osaturnauksessa Suomi kohtaa Latvian ja Unkarin.

Suomi löi Luxemburgin ja Portugalin Tampereella käydyssä ensimmäisessä kisaviikonlopussa.