Lentopallon olympiaturnaus, EM-karsinnat, kesäliigat: ohjelma ja tulokset

Kuva: CEV.eu

Lentopallon maajoukkuekesästä 2024 on tulossa tärkeä ja värikäs. Kesäliigoissa ja EM-karsinnoissa riittää panosta, ja kauden huipentaa olympiaturnaus Pariisissa.

Lentopallo.info niputtaa seuraavassa maajoukkuekauden kohokohdat.

Volleyball Nations League

Volleyball Nations League (VNL) eli lentopallon kansainvälinen liiga on maajoukkueiden välisten kesäliigojen korkein taso. Turnauksen järjestää kansainvälinen lentopalloliitto FIVB.

Kaudella 2024 sekä miesten että naisten VNL:ssä kilpailee 16 joukkuetta. Runkosarjassa kullekin joukkueelle tulee 12 ottelua, ja kahdeksan parasta etenevät pudotuspeleihin. VNL:n perusteella määritetään myös viimeiset olympiaturnaukseen pääsevät joukkueet.

Tuomas Sammelvuo valmentaa Kanadan joukkuetta miesten VNL:ssä. Kanada varmisti viime vuonna olympiapaikan karsintaturnauksessa.

Kuva: FIVB

Volleyball Nations League, naiset, 14.5. alkaen

Ohjelma ja tulokset

Volleyball Nations League, miehet, 21.5. alkaen

Ti 21.5. Kanada-Turkki

Kanadan muut vastustajat: Puola, Bulgaria, Slovenia, Kuuba, Argentiina, USA, Serbia, Japani, Saksa, Brasilia, Alankomaat

Euroopan kultainen ja hopeinen liiga

Euroopan lentopalloliitto CEV järjestää kesäliigojen alemmat tasot. Suomen miehet kisaavat kultaisessa ja naiset hopeisessa liigassa.

Erityisesti Suomen miesten maajoukkueelle kesäliiga on tärkeä, koska se on joukkueelle mahdollisuus kerätä rankingpisteitä, joiden perusteella se voi saavuttaa paikan vuoden 2025 MM-kisoihin.

Euroopan kultainen liiga, naiset, 16.5. alkaen

Ohjelma ja tulokset

Euroopan kultainen liiga, miehet, 17.5. alkaen

Pe 17.5. Suomi-Kroatia 1-3
Su 19.5. Suomi-Belgia
La 25.5. Suomi-Viro
Su 26.5. Suomi-Espanja
To 30.5. Suomi-Tshekki
Pe 31.5. Suomi-Romania

Kultaisen liigan ensimmäisessä vaiheessa pelaa 12 joukkuetta, joista neljä parasta selviytyvät lopputurnaukseen (15. ja 16. kesäkuuta).

Euroopan hopeinen liiga, naiset, 16.5. alkaen

To 16.5. Suomi-Luxemburg 3-0
La 18.5. Suomi-Portugali 3-1
La 1.6. Suomi-Latvia
Su 2.6. Suomi-Unkari
Pe 7.6. Suomi-Färsaaret
La 8.6. Suomi – Bosnia ja Hertsegovina

Naisten hopeisen liigan ensimmäisessä vaiheessa pelaa 10 joukkuetta, joista kaksi parasta selviytyvät kaksiosaiseen loppuotteluun (13. ja 16. kesäkuuta).

Kuva: CEV.eu

Euroopan hopeinen liiga, miehet, 17.5. alkaen

Miesten hopeisen liigan ensimmäisessä vaiheessa pelaa neljä joukkuetta, joista kaksi parasta selviytyvät loppuotteluun (15. kesäkuuta).

Ohjelma ja tulokset

Lentopallon olympiaturnaus, Pariisi

Tuomas Sammelvuo valmentaa Kanadan joukkuetta Pariisin olympiakisojen lentopalloturnauksessa. Olympiakultaa puolustaa Ranska.

Katso olympialentopallon lisätiedot tästä

Lentopallon EM-karsinnat

Seuraavat lentopallon EM-kisat käydään vuonna 2026. Suomi on yksi miesten turnauksen järjestäjistä, joten Suomi saa paikan ilman karsintoja.

Suomen naisten maajoukkue pelaa EM-karsintaottelut Sveitsiä ja Saksaa vastaan.

Su 18.8. Suomi-Sveitsi
To 29.8. Saksa-Suomi

Sveitsi-Suomi ja Suomi-Saksa pelataan vuonna 2025.