Italian kaksinkertaiset juhlat lentopallon Mestarien liigassa

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestarien liigan voitot menivät Italiaan kaudella 2023-24.

Conegliano voitti naisten Mestarien liigan, ja miesten Mestarien liigassa paras oli Trentino. Loppuottelut käytiin sunnuntaina Antalyassa, Turkissa.

Mestarien liiga on Euroopan tärkein seurajoukkueiden välinen kilpailu, ja sen järjestää Euroopan lentopalloliitto CEV.

Naisten Mestarien liigan loppuottelussa Conegliano voitti toisen italialaisryhmän, Vero Volley Milanon. Lopputulos oli 3-2.

Ruotsin supertähti Isabelle Haak oli finaalin pisteykkönen tehtyään Coneglianolle 23 pinnaa, kun taas Vero Volleyn hakkurikollega Paola Egonu ehti 19 pisteeseen. Coneglianoa, jolle Mestarien liigan voitto oli toinen, valmentaa Daniele Santarelli.

– Fantastinen tunne. Olen todella ylpeä joukkueestani ja koko seurasta tämän suuren kauden jälkeen. Mielestäni todellakin ansaitsimme tällaisen päätöksen Mestarien liigalle, Haak sanoi Aftonbladetille.

Miesten Mestarien liigan loppuottelussa Trentino oli puolalaista Jastrzebski Wegieliä vahvempi suoraan 3-0-tuloksella. Mestarijoukkuetta valmentaa Fabio Soli.

Joukkueiden parhaat pisteentekijät olivat Trentinon Alessandro Michieletto (16) ja Jastrzebski Wegielin Tomasz Fornal (19).

– Jo ennen loppuottelua saimme paljon aikaan, mutta finaalissa teimme vielä jotain aivan poikkeuksellista. Suuri unelmamme toteutui, valmentaja Soli ilakoi.

– Viime kuukausien aikana on tapahtunut paljon, mutta seura on niin vahva, että selvisimme kaikista haasteista. Pääsimme hyvään fyysiseen ja henkiseen tilaan, ja pelasimme omilla vahvuuksillamme loppuottelussa, Soli lisäsi.

Mestarien liigan voitto on Trentinolle seurahistorian neljäs ja ensimmäinen sitten vuoden 2011.

Jastrzebski Wegielille tuli nyt toinen perättäinen Mestarien liigan loppuottelutappio. Vuosi sitten joukkue taipui Tuomas Sammelvuon valmentamalle ZAKSAlle.

Mestarien liigan parhaina pelaajina palkittiin Haak ja Michieletto.

Sekä naisten että miesten Mestarien liigassa kilpaili 20 joukkuetta. Suomalaisista pisimmälle pääsi Roosa Koskelo, jonka edustama Stuttgart eteni kahdeksan parhaan joukkoon.

Vuoden 2023 Suomen mestari VaLePa osallistui karsintoihin, mutta ei päässyt varsinaiseen miesten Mestarien liigaan.