Lentopallon 2-sarjan mestarit 2024 selvillä

Salpis ja TUTO Volleyn kakkosjoukkue ovat lentopallon 2-sarjan mestarit kaudella 2023-24.

Suomen kolmanneksi korkeimman sarjatason loppuottelut käytiin huhti- ja toukokuun vaihteessa. Molemmat loppuottelusarjat venyivät täyteen kolmeen kamppailuun.

Lentopallon naisten 2-sarjan loppuotteluissa laukaalainen Vehniän Wartti avasi 3-1-kotivoitolla, mutta Salpis vastasi samalla mitalla. Sunnuntaisessa ratkaisuottelussa Hollolan Salpahallissa Salpis oli parempi 3-1-tuloksella.

Viimeisen ottelun jännittävä päätöserä meni Marita Pulkkisen valmentaman Salpiksen hyväksi pistein 28-26. Kamppailun, jota seurasi paikan päällä 286 katsojaa, pisteykköseksi nousi Salpiksen Veera Salomäki 20 merkinnällään.

– Kiinteistöhuollon on syytä tarkistaa hallin kattorakenteet. Katsojien pitämä meteli oli koko viikonlopun sitä luokkaa, että meinasi katto räjähtää, Salpis hehkutti verkkosivuillaan.

Salpis on Hollolan joukkue. Lentopalloseura on perustettu vuonna 1969. Tunnetuin Salpis-kasvatti lienee maajoukkuemies Joonas Jokela, joka edustaa Savo Volleyta Mestaruusliigassa.

Vehniän Wartti vaikutti suhteellisen tyytyväiseltä kakkossijaan, vaikka loppuottelut olivat hyvin tasaiset.

– Salpiksen niukkaakin niukempi paremmuus aiheutui tänäänkin vahvasta torjunnasta ja jatkopallojen kiitettävästä pääsystä tehokkaiden iskijöiden käsiin. Joukkue onnistui välttämään virheet, muun muassa aloitusvirhe oli harvinaisuus, Wartti kiteytti raportissaan.

Miesten 2-sarjan titteli Turkuun

Lentopallon miesten 2-sarjan loppuotteluissa TUTO Volleyn kakkosjoukkue voitti Huki Jyväskylän. TUTO aloitti kotivoitolla, mutta Huki tasoitti puntit ensimmäisessä kotiottelussaan.

Kolmannessa ja ratkaisseessa kamppailussa TUTO oli parempi erin 3-0. Einari Koivisto ja Karri Sihvonen (molemmat 14 pistettä) olivat ratkaisuottelussa voittajien tuotteliaimmat. Valmentajana toimi Teemu Tolonen.

TUTO Volleyn edustusjoukkue on pelannut Mestaruusliigassa kolme viime kautta. Liigatulevaisuus oli taloushaasteiden vuoksi vaakalaudalla, mutta uuden konseptin myötä turkulaisryhmä pystyy jatkamaan pääsarjassa.

Lentopallokaudella 2023-24 Mestaruusliigassa SM-kultaa voittivat Pölkky Kuusamo ja Hurrikaani-Loimaa. Toiseksi korkeimman sarjatason, 1-sarjan, mestareiksi etenivät Kuortane ja Murikat.

Lentopallon 2-sarjan loppuottelut 2024

Naisten 2-sarja

Su 28.4. Vehniän Wartti – Salpis 3-1

La 4.5. Salpis – Vehniän Wartti 3-1

Su 5.5. Salpis – Vehniän Wartti 3-1

Salpis naisten 2-sarjan mestari.

Miesten 2-sarja

Su 28.4. TUTO Volley – Huki Jyväskylä 3-1

La 4.5. Huki Jyväskylä – TUTO Volley 3-0

Su 5.5. Huki Jyväskylä – TUTO Volley 0-3

TUTO Volleyn kakkosjoukkue miesten 2-sarjan mestari.