Yliopistolentopallon maailmanennätyskausi paketissa

Kuva: CEV.eu

UCLA on voittanut Pohjois-Amerikan yliopistolentopallon mestaruuden toisen kerran perättäin.

Lauantaina Kalifornian Long Beachissa käydyssä loppuottelussa UCLA:n (University College of Los Angeles) joukkue Bruins löi Long Beach Staten erin 3-1. Mestareita valmentaa John Speraw, joka on tuttu myös USA:n maajoukkueen valmentajana.

UCLA on eniten miesten yliopistomestaruuksia voittanut joukkue. Titteleitä on nyt 21.

UCLA:n yleispelaaja Ethan Champlin sai turnauksen parhaan pelaajan palkinnon.

– Sanotaan, että vain osa pelaajista pystyy antamaan kaikkensa. Minulla ei ollut kyllä enää mitään annettavaa neljännessä erässä, mutta yritin tehdä parhaani ja antaa joukkueelle energiaa, Champlin kertoi.

– Minua huimasi, enkä enää tuntenut jalkojani. Minulle merkitsee paljon, että voin olla nyt tässä joukkueen kanssa, tähtipelaaja sanoi.

Vuosi sitten UCLA:n väreissä mestaruutta juhlinut libero Troy Gooch oli tänä keväänä voittamassa Suomen mestaruutta Hurrikaani-Loimaan joukkueessa.

Yliopistolentopalloa organisoi yliopistourheiluliitto NCAA.

Texas naisten yliopistolentopallon voittoon

Yliopistolentopallon naisten kausi pelattiin tutusti jo syksyllä. Mestaruuden valloitti Texas, joka voitti loppuottelussa ykkössijoitettu Nebraskan tuloksella 3-0.

Madisen Skinner valittiin joulun alla päättyneen turnauksen parhaaksi pelaajaksi. Mestaruus oli Texasille toinen perättäinen ja neljäs kaikkiaan.

Naisten loppuottelua seurasi paikan päällä ennätyksellisesti 19 727 katsojaa.

Ulkotiloissa saatiin aikaiseksi naisten urheilun maailmanennätys, sillä Nebraskan ja University of Nebraska-Omahan välistä kamppailua kauden alussa seurasi 92 003 katsojaa. Ottelu käytiin Lincolnin paikkakunnalla sijaitsevalla Memorial Stadiumilla.

Edellinen maailmanennätys oli jalkapallon naisten Mestarien liigalla. FC Barcelonan ja Wolfsburgin välistä ottelua seurasi 91 648 katsojaa vuonna 2022.