Yli 92 000 katsojaa lentopallo-ottelussa – naisten urheilun maailmanennätys

Arkistokuva: FIVB

Yhdysvalloissa tehtiin urheilun historiaa keskiviikkona, ja pääosassa oli lentopalloilu.

Nebraskan yliopisto järjesti tapahtuman, jossa sen suursuosittu joukkue Cornhuskers kohtasi paikallisvastustajansa University of Nebraska-Omahan.

Ottelua seurasi paikan päällä huikeat 92 003 katsojaa. Kyseessä on uusi naisten urheilun maailmanennätys. Ottelu käytiin Lincolnin paikkakunnalla sijaitsevalla Memorial Stadiumilla.

Edellinen maailmanennätys oli jalkapallon naisten Mestarien liigalla. FC Barcelonan ja Wolfsburgin välistä ottelua seurasi viime vuonna 91 648 katsojaa.

Volleyball Day in Nebraska -tapahtumaan varsinaisessa myynnissä olleet 82 900 pääsylippua myytiin loppuun vajaassa kolmessa päivässä. Viimeisten viikkojen aikana avautui myyntiin vielä lisää lippuja.

Cornhuskers voitti Mavericksin suoraan erin 3-0. Tapahtuman avasi ottelu, jossa kohtasivat Nebraska-Kearney ja Wayne State.

– Uskomatonta, sanat eivät riitä kuvailemaan tätä tunnelmaa, Cornhuskersin keskitorjuja Andi Jackson sanoi.

– Olimme palaamassa kentälle toisen erän jälkeen, kun kuulimme, että olimme rikkoneet maailmanennätyksen. Yritimme silti keskittyä otteluun, vaikka olimme niin innoissamme. Olen kiitollinen, että sain olla osa tätä, lisäsi Jackson.

Myös Nebraskan yliopiston urheilujohtaja Trev Alberts oli tapahtumasta mielissään.

– Nebraskan kannattajat eivät lakkaa hämmästyttämästä. Tiesimme, että tämä ottelu herättäisi valtavasti kiinnostusta, mutta Memorial Stadiumin myyminen loppuun on todella huikeaa, Alberts kommentoi.

Katso video ennätyspäivän tapahtumista:

Cornhuskers kuuluu Pohjois-Amerikan yliopistolentopallon voimanpesiin. Se on voittanut naisten liigan mestaruuden viisi kertaa ja oman konferenssinsa 34 kertaa.

Naisten urheilussa lentopallo on Nebraskan osavaltion suosituin laji. Cornhuskers pelaa kotiottelunsa lähes 8 000 katsojaa vetävässä hallissa, joka on myyty loppuun yli 300 peräkkäisessä ottelussa.

Yliopistolentopallon aiempi yleisöennätys 18 755 oli sekin Nebraskan nimissä. Nyt se meni komeasti uusiksi.

Yliopistolentopalloa organisoi Pohjois-Amerikan yliopistourheiluliitto NCAA. Texas Longhorns on naisten liigan hallitseva mestari.

Miesten yliopistoliigan kausi päättyi keväällä. Mestaruuden vei UCLA, joka kaatoi Havaijin joukkueen loppuottelussa. UCLA:lle mestaruus oli jo 20:s.