Suomi voitti Kroatian lentopallon EM-kisojen avauksessaan

Kuva: CEV.eu

Suomi voitti Kroatian erin 3-0 lentopallon miesten EM-kisoissa keskiviikkona.

Erät Varnassa käydyssä kamppailussa päättyivät pistein 25-19, 25-19 ja 25-22. Ottelu oli molemmille joukkueille kisojen ensimmäinen.

Joel Banksin valmentaman Suomen avauskuusikossa pelasivat passari Eemi Tervaportti, hakkuri Joonas Jokela, keskitorjujat Miika Haapaniemi ja Aleksei Zhbankov sekä yleispelaajat Luka Marttila ja Niko Suihkonen. Liberona toimi Voitto Köykkä.

Suomen vastaanotto toimi hyvin, mikä antoi Tervaportille mahdollisuuden johtaa tehokasta hyökkäyspeliä. Jokela (12), Marttila (11) ja Suihkonen (10) olivat ahkerimmat pisteentekijät. Zhbankov juhli joukkueen parhaana kolmea torjuntapinnaa.

– Olen todella iloinen tuloksesta ja siitä, miten pelasimme EM-avauksessamme. Halusimme aloittaa hyvällä suorituksella. Olen hyvin tyytyväinen pelaamiseemme, valmentaja Banks kommentoi.

Varnan hallissa yleisömääräksi merkittiin 1 400. Suuri osa katsojista oli suomalaisia.

– Tämä tuntui melkein kotiottelulta, ja siinä on suomalaisten kannattajien hienous. He matkustavat joukkueen otteluihin ja luovat aina juhlatunnelman. He antoivat joukkueellemme paljon energiaa tänäänkin, sanoi Banks.

Kuva: CEV.eu

Marko Sedlacek oli Kroatian pisteykkönen 11 merkinnällään. Kruno Nikacevic napsi neljä torjuntapistettä. Kroatian valmentaja Cedric Enard myönsi joukkueensa jääneen kakkoseksi.

– Suomi pelasi paljon tasaisemmin ja antoi meille painetta aloitussyötöillä. Meillä esitys meni niin paljon ylös ja alas, ettei hyvää tulosta voinut odottaa, Enard paketoi.

Kroatia oli Suomelle yksi ”päävastustajista”, joten avausvoitto on hyvin arvokas. Kroatian jälkeen Suomen muut lohkovastustajat ovat Bulgaria, Ukraina, Slovenia ja Espanja. Lohkosta neljä parasta etenevät pudotuspeleihin.

Espanja avasi kisat jymy-yllätyksellä ja kaatoi tiistaina Bulgarian 3-1. Suomi ja Bulgaria iskevät yhteen torstaina. Ottelusta on luvassa kiihkeä, koska tappion kärsinyt isäntäjoukkue on taatusti sisuuntunut.

Keskiviikkona Slovenia kaatoi Ukrainan erin 3-1.

Lentopallon miesten EM-kisat 2023 pelataan 28. elokuuta – 16. syyskuuta.

Kisojen järjestäjämaat ovat Italia, Pohjois-Makedonia, Bulgaria ja Israel.

Naisten EM-kisoissa välierät selvillä

Lentopallon naisten EM-kisoissa pelattiin keskiviikkona viimeiset puolivälieräottelut.

Hallitseva maailmanmestari Serbia sai hyvän vastuksen Tshekiltä, mutta ottelu päättyi serbien juhliin lukemin 3-1.

Turkki, yksi mestarisuosikeista, oli vahva Puolaa vastaan. Ottelu päättyi 3-0.

Välierissä pelataan kamppailut Italia-Turkki ja Serbia-Alankomaat. Välierät käydään perjantaina Brysselissä.