Selvennys lentopallon miesten EM-kisojen näkymisestä televisiossa

Kuva: CEV.eu

Lentopallon miesten EM-kisojen 2023 otteluita voi seurata televisiosta ja vielä kattavammin suoratoistona.

Suomen miesten lentopallomaajoukkue on selviytynyt jälleen kerran EM-kisoihin. Suomen taival alkaa keskiviikkona 30. elokuuta Bulgarian Varnassa.

Suomalaisissa lentopallon ystävissä on valtavasti ihmisiä, jotka arvostavat suoria lähetyksiä perinteisessä televisiossa. Nyt alkava EM-turnaus on varmastikin tv-kansan mieleen, sillä Suomen viisi alkulohkokamppailua tulevat suorina lähetyksinä TV2-kanavalta.

Naisten EM-kisoissa tilanne ei ollut yhtä hyvä, sillä yleisurheilun MM-kisat olivat käynnissä samaan aikaan. Lentopallolähetykset joutuivat ”väistämään” yleisurheilua Ylen tv-ohjelmakartassa.

Lentopallon miesten EM-kisat 2023, Suomen ottelut televisiossa (Yle TV2)

Ke 30.8. Suomi-Kroatia

To 31.8. Suomi-Bulgaria

Pe 1.9. Suomi-Slovenia

Su 3.9. Suomi-Espanja

Ma 4.9. Suomi-Ukraina

Myös Ylen suoratoistopalvelussa kaikki Suomen ottelut esitetään suorina lähetyksinä.

Näillä näkymin Yle esittää lisäksi ainakin EM-kisojen välieräottelut ja loppuottelun.

Euroopan lentopalloliiton CEV:n suoratoistopalvelu Eurovolley.tv on lentopallofanin ykköskohde, sillä sieltä kisojen jokainen ottelu tulee suorana lähetyksenä ja HD-laatuisena. Ottelut voi katsoa myös myöhemmin tallenteena.

”Kisapassin” hinta on 5,99 euroa, ja sillä voi katsoa kaikki kamppailut.

Kuva: CEV.eu

Lentopallon miesten EM-kisat 2023 pelataan 28. elokuuta – 16. syyskuuta. Kisojen järjestäjämaat ovat Italia, Pohjois-Makedonia, Bulgaria ja Israel.

Alkulohkoissa pelataan yksinkertainen sarja eli jokaiselle joukkueelle tulee viisi ottelua. Jokaisen lohkon neljä parasta etenevät 16 parhaan joukkueen pudotuspeleihin. Turnaus huipentuu 16. syyskuuta Roomassa käytävään loppuotteluun.

Lentopallon miesten Euroopan mestaruutta puolustaa Italia. Vuoden 2021 kisoissa hopeaa saavutti Slovenia ja pronssia Puola. Suomen sijoitus oli 12:s.