Suomen lohko käynnistyi häkellyttävällä tuloksella

Kuva: CEV.eu

Lentopallon miesten EM-kisat alkoivat maanantaina, mutta Espanja on kuuma puheenaihe jo nyt.

Kotijoukkue Bulgaria oli tiistaina valtava ennakkosuosikki alkulohko-ottelussa Espanjaa vastaan. Varnassa käytävä lohko sai kuitenkin yllätysalun, sillä Espanja vei voiton erin 3-1.

Raskas tappio sisuunnuttaa Bulgarian varmasti, ja seuraava kamppailu on sille suuri näytön paikka – ja kuinka ollakaan, seuraava vastustaja on Suomi.

Bulgaria jäi selvästi kakkoseksi aloitussyötöissä ja vastaanotossa. Kun pallo saatiin hyvin peliin, Tsvetan Sokolov ja Aleksandar Nikolov toki päättivät hyökkäyksiä vakuuttavasti.

Andres Villena, Espanjan hakkuri ja kapteeni, teki 24 pistettä ja sai hienon teholukeman +19. Hän otti voiton vastaan iloisena mutta rauhallisena.

– Ei tämä meitä yllätä, koska olemme tehneet paljon töitä ja harjoitelleet, Villena napautti.

– Halusimme voittaa, vaikka tiesimme Bulgarian vahvuudet. Hieno voitto. Yritin omalla pelilläni auttaa joukkuetta, mutta yksilösuoritukset eivät ole tärkeitä, sillä vain lopputuloksella on merkitystä, korosti Villena.

Suomen maajoukkue avasi alkulohkotaipaleensa keskiviikkona kamppailulla Kroatiaa vastaan ja voitti erin 3-0. Lohkon muut joukkueet ovat Slovenia ja Ukraina.

Tiistaina voitokkaan kisa-avauksen sai myös Israel, joka löi Kreikan Tel Avivissa erin 3-2. Maanantaisessa avausottelussa Italia oli Belgiaa parempi 3-0-tuloksella.

Italia ja Alankomaat jatkoon naisten EM-kisoissa

Lentopallon naisten EM-kisoissa kamppailtiin ensimmäiset puolivälieräottelut tiistaina.

Hallitseva Euroopan mestari Italia sai vastaansa kovasti kehittyneen Ranskan. Kiinnostavasta asetelmasta huolimatta Italia oli toista erää (29-27) lukuun ottamatta ylivoimainen. Välieräpaikka Italialle erin 3-0.

Alankomaat oli odotetusti Bulgariaa vahvempi ja voitti 3-0. Viimeiset puolivälierät Turkki-Puola ja Serbia-Tshekki pelataan keskiviikkona.

Alkulohkoissa pelattiin yksinkertainen sarja, ja jokaiselle joukkueelle tuli viisi ottelua. Jokaisen lohkon neljä parasta etenivät 16 parhaan joukkueen pudotuspeleihin.