Näin länsinaapurissa reagoitiin Jukka Lehtosen valmentaman Ruotsin putoamiseen

Kuva: CEV.eu

Ruotsin tie katkesi neljännesvälieriin lentopallon naisten EM-kisoissa.

Jukka Lehtosen valmentama Ruotsi sai ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vastaansa hallitsevan maailmanmestarin Serbian. Serbia voitti Brysselissä suoraan erin 3-0.

Ruotsi pysyi vastustajan vauhdissa paikoittain, mutta lopputulos ei jättänyt sijaa jossittelulle. Serbia vei erät pistein 25-17, 25-13 ja 25-16.

Ykköstähti Isabelle Haak piti jälleen kutinsa ja teki Ruotsille 16 pistettä.

– Tuntui, että emme päässeet tasollemme, mutta Serbia pelasi erittäin hyvin. Siksikin meidän pelaamisemme näytti niin huonolta, Haak sanoi Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:lle.

– Kaikki ei tainnut olla meillä kohdallaan, ja se on vähän harmi. Vastassa oli hyvä joukkue, joka teki, minkä osasi, lisäsi Haak.

Alkulohkossa Ruotsin suoritus jätti toivomisen varaa, mikä johti siihen, että pudotuspelivastustaja oli näin kova. Viidestä lohko-ottelusta tuli kaksi voittoa, ja Ruotsin sijoitus oli neljäs.

EM-kisoissa 2021 Ruotsi kirjoitti sensaatiomaisen tarinan ja sijoittui kahdeksanneksi. Aiemmin tänä vuonna sinikeltaiset sijoittuivat (Lauri Hakalan valmennuksessa) toiseksi Euroopan kultaisessa liigassa ja kävivät voiton päässä noususta kesäliigojen ykköstasolle Volleyball Nations Leagueen.

– Tällä kertaa ei tullut sinikeltaista yllätystä. Serbia oli ennakkosuosikki ja pelasi sen mukaisesti. Ruotsin EM-seikkailu on ohi. Ruotsin lentopallonaisilla ei ollut mahdollisuuksia hallitsevia maailmanmestareita vastaan, ja tappio tuli suoraan kolmessa erässä, niputti Sportbladet.

Lehtonen, Hakala ja muut johtohenkilöt saivat kiitokset Ruotsin lentopalloliitolta.

– Onnittelemme johtohenkilöstöämme ja joukkuettamme. Maajoukkuekesä oli kokonaisuutena menestyksekäs, liiton julkilausuma kuului.

– Viime kuukausien intensiivisen matkan aikana Ruotsi vakiinnutti paikkansa maailman 30 parhaan maajoukkueen ryhmässä. Vaikutus näkyy Ruotsissa, ja yhä useamman ihmisen silmät aukeavat maailman hienoimmalle urheilulajille. Samalla koko liikkeen itseluottamus ja ylpeys kasvavat, lajiliitto ilmaisi.

Serbialle vastaan Tshekki

Serbia kuuluu EM-kisojen suosikkeihin, ja otteet ovat olleet vakuuttavia. Hakkuri Tijana Boskovic latasi Ruotsia vastaan ottelun lyhyyteen nähden huikeat 24 pistettä. Keskitorjuja Mina Popovic esiintyi niin ikään edukseen.

– Teimme työmme mahdollisimman hyvin, ja se näkyi tuloksessa. Näitä otteluita olemme tulleet tänne pelaamaan. Odotamme jo puolivälieriä, Popovic sanoi Eurovolley.tv:n lähetyksessä.

Tshekki-Ukraina oli viimeinen neljännesvälierien ottelu. Tshekki vei jännitysottelun hyväkseen erin 3-2 ja pelaa puolivälierissä Serbiaa vastaan.

Alkulohkoissa pelattiin yksinkertainen sarja, ja jokaiselle joukkueelle tuli viisi ottelua. Jokaisen lohkon neljä parasta etenivät 16 parhaan joukkueen pudotuspeleihin.

Puolivälierät käynnistyvät tiistaina Brysselissä ja Firenzessä.

Miesten EM-kisat alkoivat maanantaina. Avausottelussa Italia kohtasi Belgian ja otti vakuuttavan 3-0-voiton. Suomen maajoukkue avaa keskiviikkona, jolloin vastaan asettuu Kroatia.

Lentopallon naisten EM-kisat 2023, pudotuspelit

Neljännesvälierät 26.–28.8. Bryssel, Firenze

Italia-Espanja 3-0
Ranska-Romania 3-1
Alankomaat-Sveitsi 3-0
Bulgaria-Slovakia 3-2
Serbia-Ruotsi 3-0
Tshekki-Ukraina 3-2
Turkki-Belgia 3-1
Puola-Saksa 3-0

Puolivälierät 29.–30.8. Bryssel, Firenze

Italia-Ranska

Alankomaat-Bulgaria

Serbia-Tshekki

Turkki-Puola