Lentopalloilija Sarah Glynn pelaamaan Arctic Volleyhin

Lentopallon Mestaruusliigan alkuun on noin kuukausi aikaa. Joukkueiden koostumuksissa tapahtuu.

Naisten Mestaruusliigan rovaniemeläisjoukkue Arctic Volley vahvistuu yleispelaaja Sarah Glynnillä. Kanadalainen vaikuttaa yleispelaajana, ja hänelle on tulossa ensimmäinen ammattilaisvuosi.

– Koen, että siirto Rovaniemelle on minulle hyvä haaste. Pääsen kehittymään paljon joukkueessa. Ulkomailla pelaaminen on aina ollut unelmani, ja nyt pääsen toteuttamaan unelmiani, Glynn sanoi Arcticin somekanavissa.

Kanadan yliopistosarjassa Glynn edusti Waterloo Warriorsia. Hän pelasi Warriorsissa neljä kautta ja tilastoi kaikkiaan 1 020 tappolyöntiä. Lukema on suurin Waterloon yliopiston historiassa.

Yliopistourheilua organisoiva U Sports valitsi Glynnin kauden 2022-23 tähdistöön.

Alkavalla kaudella Arcticia valmentaa Jukka Lehtonen. Lehtosella on vielä kiireitä lentopallon naisten EM-kisoissa, mutta toki hänellä on uudesta vahvistuksesta mietteitä.

– Sarahin kanssa keskustelut osoittivat, että meillä on tarjota mieluinen ympäristö hänen tulevaisuuden suunnitelmiensa kannalta. Saamme joukkueeseen sitoutuneen urheilijan, joka tahtoo kehittyä ja viedä samalla joukkuetta eteenpäin, kertoi Lehtonen.

Glynnin lisäksi Arcticissa Lisa Jaunet ja Taylor Horsfall edustavat kansainvälistä osaamista. Keskitorjujat Eveliina Smolander ja Jenni Jantunen ovat kiinnostavia kotimaisia pelaajahankintoja.

Ensi kaudella Arctic Volleylla (Woman Volleyn ja Napapiirin Pallokettujen fuusioseura) on entistäkin suurempi vastuu lappilaisen liigakunnian puolustamisesta, sillä Perungan Pojat joutui jättämään lentopallon miesten Mestaruusliigan talousvaikeuksien vuoksi.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Yleispelaaja Odette Ndoye palaa kotimaahansa Ranskaan ja siirtyy Cannesin joukkueeseen.

Viime kaudella Ndoye edisti Kerhon menestystä rauhallisen harkituilla otteilla. Hämeenlinna saavutti lopulta SM-hopeaa. Näillä näkymin Hämeenlinnan ulkomaalaispelaajat alkavalla kaudella ovat Victoria Deisl, Taylor Collombin, Vitalia Marmen, Anna Shumeiko ja Vera Klimovitsh.

Raision Loimu: Keskitorjuja Joaquin Layus on löytänyt uuden seuran. Se on portugalilainen Vitoria SC.

Miesten liigan kauden alkuun valmistautuva Loimu on vahvistanut verkon keskustaa kiinnittämällä yhdysvaltalaisen Felix Egharevban, joka tulee Ball State -yliopistosta. Keskitorjujina pelaavat lisäksi tuttu Eetu Mäki sekä Raisioon palaava, Suomen EM-joukkueeseen valittu Aleksei Zhbankov.