Isabelle Haak fantastisessa vireessä – palkintona maailmanmestaruus

Kuva: FIVB

Italialainen Conegliano on voittanut lentopallon seurajoukkueiden maailmanmestaruuden 2022.

Naisten huippujoukkueiden MM-turnauksessa Conegliano valtasi kultamitalit kaadettuaan sunnuntaina käydyssä loppuottelussa turkkilaisen VakifBank Istanbulin erin 3-1.

Conegliano vei Antalyan urheiluhallissa voittoeränsä verrattain selvin pistein 25-18, 25-21 ja 25-21. Toinen erä meni VakifBankille 25-23.

Molemmat joukkueet pelasivat mallikasta lentopalloa, mutta Coneglianon hakkuri Isabelle Haak nousi ratkaisuhahmoksi. Hän latoi peräti 34 pistettä.

Haak on noussut viime vuosina yhdeksi maailman parhaista hakkureista. Hän on pitkä ja tinkimättömän voitontahtoinen urheilija – ja tulee vieläpä epätyypillisestä lentopallomaasta Ruotsista. Haak ei ole pelkkä voimalyöjä, vaan hän osaa hyödyntää myös hidastettuja, hyvin sijoitettuja iskulyöntejä sekä jujuja.

Seurajoukkueiden MM-kulta on Haakille toinen peräkkäinen, sillä hän oli vuosi sitten ottamassa kultaa nimenomaan VakifBankin väreissä. Viime vuoden tapaan hänet valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi ja parhaaksi hakkuriksi.

MM-loppuottelu ei ollut toki yhden pelaajan näytös. Coneglianon joukkueessa myös keskitorjuja Marina Lubian ja passari Joanna Wolosz pelasivat loistavasti.

VakifBankin hahmoja olivat odotetusti hakkuri Paola Egonu (27 pistettä) ja yleispelaaja Gabi.

MM-pronssia saavutti turkkilainen Eczacibasi Dynavit Istanbul. Aiemmin sunnuntaina käydyssä pronssiottelussa Eczacibasi kaatoi brasilialaisen Minasin erin 3-1.

MM-mitali oli Eczacibasille kolmas neljään vuoteen; kultaa se voitti viimeksi vuonna 2016.

Mahtavat MM-kisat Serbian paidassa pelannut hakkuri Tijana Boskovic oli jälleen huikeassa tikissä ja viimeisteli Eczacibasille 32 pistettä.

Miesten huippujoukkueet kamppailivat vastaavasta MM-tittelistä Brasiliassa joulukuun alkupuolella. MM-kultaa saavutti Perugia (Italia), hopeaa Trentino (Italia) ja pronssia Sada Cruzeiro (Brasilia).

Tuomas Sammelvuon valmentamalla ZAKSAlla olisi ollut Mestarien liigan voittajana paikka kilpailuun, mutta seura kieltäytyi kutsusta.