Niklas Seppänen siirtyy lentopallon Mestaruusliigaan

Kuva: CEV.eu

Lentopallon miesten Mestaruusliigan hopeajoukkue Akaa-Volley saa ensi kaudeksi kunnon tujauksen uutta verta.

Suomen maajoukkueessakin nähty yleispelaaja Niklas Seppänen siirtyy Akaa-Volleyn joukkueeseen. Seppänen on pelannut viime kaudet Tshekin liigassa. Seppäsen sopimus kattaa kaksi vuotta.

– Nuorempana sitä halusi aina vaan parempaa, ja tutka oli koko ajan päällä. Vanhempana ja kokeneempana sitä on huomannut, ettei joukkueen vaihtaminen aina tuokaan mitään ratkaisevaa. Tshekin Kladnossa meni kolme kautta, Seppänen kertoi Akaan tiedotteessa.

Akaa-Volleysta tulee Seppäselle jo 12. eri seura.

Hakkuri Matej Smidl oli viime kauden hahmoja, mutta hän ei näytä jatkavan Akaassa. Sen sijaan Akaa-Volley on hankkinut päähyökkääjäkseen yhdysvaltalaisen Jaylen Jasperin, 25. Yliopistouransa jälkeen hän on vaikuttanut OC Stunnersissa ja Spartak Suboticassa.

Toiseksi hakkuriksi tulee Matias Tihumäki, joka on voittanut kaksi kertaa SM-kultaa VaLePassa. Hän siirtyy Akaaseen TUTO Volleysta.

Mielenkiintoinen uusi nimi on myös Joel Andersson, joka teki viime kaudella hyvää työtä KyKy-Betsetissä. Taitava libero voi tarvittaessa pelata yleispelaajanakin.

Akaa-Volleyn nuoret hankinnat ovat passari Ville Kuukasjärvi, yleispelaaja Oskari Sarajärvi ja keskitorjuja Aaro Paananen.

Raision Loimu: Passari Saku Tuomivaara siirtyy Raisioon. Lahjakas pelinrakentaja keräsi päättyneellä kaudella kokemusta VaLePassa. Loimulla oli tarvetta passarille, koska Tomi Saarinen siirtyy Bundesliigaan.

– On hienoa olla osa perinteikästä Loimua. Ulkomailtakin tuli tarjouksia, ja kävin myös tryoutilla. Uskon jo tässä vaiheessa, että Loimu kokoaa porukan, jolla taistellaan Mestaruusliigassa hyvin ja toivottavasti vielä hiukan menestyksekkäämmin, Tuomivaara kommentoi.

VaLePa: Eetu Pennanen ja Juho Kaunisto jatkavat SM-pronssijoukkueessa. Pennanen pelaa liberona, kun taas Kaunisto on nähty sekä yleispelaajan että keskitorjujan paikalla.

– Kausi oli pitkä ja vaikea, mutta nousujohteinen. Tappio välieräsarjan viidennessä pelissä oli raskas, Kaunisto sanoi.

– Vaikka en ollut keskitorjujana paria kuukauttakaan, niin kyllähän se söi sisältä, että ei pystynyt auttamaan joukkuetta. Tästä sisuuntuneena on itsellä selkeät tavoitteet, ja yksi niistä on pelata koko kausi ja pysyä terveenä, pelimies kertoi.

Subotic siirtyy Puijo Wolleyhin

Suomen lupaaviin lentopalloilijoihin lukeutuva Nea Subotic vaihtaa Oriveden Kuopioon ja on nyt Puijo Wolleyn pelaaja. Helsinkiläistaustainen urheilija ehti aiemmin piipahtaa myös Hämeenlinnan Lentopallokerhon liigaryhmässä.

Yleispelaaja Subotic on tuttu Suomen nuorten maajoukkueesta.

Kuva: CEV.eu

Veera Help, Venla Huoman ja Minna Uusi-Illikainen jatkavat Puijo Wolleyssa.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Kerho on täydentynyt Nelly Kinnusella ja Elisa Muukkosella.

OrPo: Yleispelaaja Heini Kovanen saapuu Orivedelle Hämeenlinnasta ja libero Henna Minkkinen LP-Vampulasta.