Mikko Eskon uralle päätös, VaLePalle peräti 13. mitali putkeen

Kuva: Hannu Moilanen

VaLePa ja Puijo Wolley ovat saavuttaneet lentopallon Mestaruusliigan pronssimitalit kaudella 2023-24.

Miestenkin pronssimitalistit saatiin selville perjantaina, kun VaLePa isännöi Savo Volleyta. Savo oli voittanut kotiottelunsa erin 3-2. Janne Kangaskokon valmentama VaLePa vastasi samalla mitalla kotisalissaan ja voitti vielä ns. kultaisen erän pistein 25-21.

VaLePan kuuden kauden mittainen mestaruusputki tuli tällä kaudella päätökseensä, mutta pronssi on kestomenestyjälle jo 13. perättäinen liigamitali.

Yksi menestyksen kulmakivistä on ollut passari Mikko Esko, jonka liigaura päättyy ainakin toistaiseksi.

Savo Volleylta katkesi kolmen vuoden mittainen mitaliputki (kaksi hopeaa, yksi pronssi).

Naisten Mestaruusliigan toinen ja ratkaissut pronssiottelu käytiin Puijon ja LP-Vampulan välillä Huittisissa keskiviikkona. Puijo voitti erin 3-1 ja vei ottelusarjan suoraan voitoin 2-0.

Pekka Seppäsen valmentama Puijo otti pronssia myös viime kaudella. Tältä kaudelta Puijolle tuli lisäksi Suomen Cupin voitto.

LP-Vampulalle sijoittuminen neljänneksi on seurahistorian paras saavutus.

Pronssiottelussa Puijon luottopelaajat olivat passari Liina Räty, hakkuri Selma Räsänen, keskitorjujat Ella Autere ja Taija Tikka, yleispelaajat Aniah Palmer ja Emilia Kääntä sekä libero Veera Help.

– Ennen pronssiotteluita voitimme Vampulan kerran ja hävisimme kaksi kertaa. Halusimme näyttää, että olemme parempia. Pronssiotteluissa kun pystyimme kaksi kertaa voittamaan, niin ansaitsimme pronssimitalit, Seppänen kommentoi.

Lentopallon loppuottelut käynnissä

Naisten lentopalloliigan loppuottelusarjassa Pölkky Kuusamo löi LP Kangasalan kaksi kertaa vieraskentällä (3-1 ja 3-2) ja siirtyi ottelusarjassa voitoin 3-0 johtoon.

Kuva: CEV.eu

Keskiviikon ottelussa joukkueiden parhaat pisteentekijät olivat Pölkyn Carlyle Nusbaum ja Kangasalan Neea-Maria Joki, joille kummallekin kirjattiin 16 pinnaa. Ottelun ässäykköseksi nousi Pölkyn Amiya Jones, joka esitti neljä läpisyöttöä.

– Pelasimme paremmin kuin Kuusamossa sunnuntaina, mutta meillä jäi silti vähän niin sanotusti piippuun. Jotta pystymme vielä kääntämään tämän sarjan, meidän on haluttava voittaa enemmän, lisättävä aggressiivisuutta sopivasti ja löydettävä peli-ilo, Kangasalan yleispelaaja Viivi Pyhäjärvi puntaroi.

Ensimmäisessä loppuottelussa loukkaantunut Kangasalan hakkuri Iina Andrikopoulou oli kokoonpanossa, mutta ei pelannut.

Torstain ottelussa nähtiin huima taistelu, ja Kangasala oli jo menossa 3-1-voittoon. Pölkyn kovuus tuli kuitenkin esiin, ja vieraat ottivat voiton täydessä viidessä erässä.

Lentopallon miesten Mestaruusliigan loppuottelut alkoivat tiistaina Loimaalla. Kotijoukkue Hurrikaani-Loimaa löi Akaa-Volleyn erin 3-1. Loimaalaisjoukkue siirtyi voitoin 2-0 johtoon oltuaan perjantaina parempi Akaassa, jälleen lukemin 3-1.

– On hieman vaikeuksia arvioida tätä peliä. Oli jotenkin outo tunnelma. Joukkueessa oli sellainen seesteinen ilmapiiri. Oli ajoittain kuin hidastettua ottelua olisi katsellut. Kaikki tekivät töitä sovitusti, Hurrikaanin valmentaja Olli Kuoksa totesi perjantain kamppailusta.

– Meillä on laajempi materiaali kuin Akaalla, joka näyttäisi olevan liiaksi hakkurin varassa. Tämä ottelusarja on vielä kesken. Nyt ei pidä lähteä leijumaan. Kotiin, unta kaaliin ja huomenna taas valmiina, luotsi lisäsi.

Akaa-Volley isännöi kolmatta finaalia lauantaina. Loppuottelusarjoissa SM-kullan valtaaminen vaatii neljä otteluvoittoa.