Hurrikaani-Loimaa lupaa ”palata pahana salille” lentopalloliigan loppuotteluissa

Hurrikaani-Loimaa aloitti voitokkaasti lentopallon miesten Mestaruusliigan loppuottelut 2024.

Hurrikaani löi finaaliavauksessa Akaa-Volleyn Loimaalla erin 3-1. Akaa vei ensimmäisen erän pistein 25-21, mutta Hurrikaani otti nimiinsä kolme seuraavaa (25-17, 25-23, 25-19).

Suomen lentopallomestaruuden valloittaminen vaatii neljä otteluvoittoa.

Ottelun ratkaisijaksi 1 068 katsojan edessä nousi Hurrikaanin keskitorjuja Daenan Gyimah, joka teki 19 pistettä ja saavutti teholukeman +15. Hän iski passari Santeri Välimaan tarjoilusta upeita patereita ja otti komeat seitsemän torjuntapinnaa.

– Lentopallossa tilanteet menevät aina edestakaisin. Meillä on hieno joukkue, valmentaja, seura ja yleisö, joten pahoissakin paikoissa on helpompi pelata, Gyimah kommentoi ottelun jälkeen.

Myös toinen keskitorjuja, Miika Haapaniemi, vietti vahvan illan. Libero Troy Gooch hoiti kenttäpuolustuksen ja aloitussyötön vastaanoton loistavasti. Hakkuri Eetu Häyrinen teki vain yhdeksän pistettä, mutta moni niistä tuli tärkeään paikkaan.

Ensimmäinen loppuottelu tarjosi enemmän puurtamista kuin hienouksia, mutta Hurrikaanin päävalmentaja Olli Kuoksa kiinnittää huomionsa tulokseen.

– En välitä kauneusasioista, koska voittaminen on tärkeintä. Nautin näistä tilanteista ja voitoista, joita jätkät tarjoavat. Voitettiin hienolla pelillä hienon kotiyleisön edessä. Nyt kaksi päivää mietitään ja valmistaudutaan. Sen jälkeen palaamme pahana salille, Kuoksa lupaili.

Hakkuri Matej Smidl (27 pistettä, teho +14) ja passari Ilja Ivanov pelasivat hyvin Akaan puolella verkkoa, mutta tulituki jäi aivan liian vähäiseksi. Molempien aloittaneiden yleispelaajien (Mikko Räsänen ja Jere Heiskanen) oma peli painui miinuksen puolelle. Louis Pineauta pommitettiin syötöillä, mutta libero suoriutui urakasta mallikkaasti.

– Ei se kaunista lentopalloa ollut ensimmäisessäkään erässä, pikkaisen lahjana se saatiin, Akaan luotsi Olli Kunnari kommentoi.

– Avauserässä syöttömme toimi, mutta sen jälkeen se lopahti, ja vastustaja alkoi painaa. Parannettavaa jäi. Finaaleissa voittaa se joukkue, joka pystyy pitämään tasonsa, ja tänään se oli ehdottomasti Hurrikaani, myönsi Kunnari.

Akaa-Volley isännöi kaksi seuraavaa loppuottelua: ne ovat ohjelmassa perjantaina ja lauantaina.

Olli Kunnarin valmentamalla Akaalla riittää pohdittavaa avausfinaalin jälkeen.

Hurrikaanin avauskuusikko: passari Santeri Välimaa, hakkuri Eetu Häyrinen, keskitorjujat Daenan Gyimah ja Miika Haapaniemi, yleispelaajat Greg Petty ja Nooa Marttila. Liberona Troy Gooch

Akaan avauskuusikko: passari Ilja Ivanov, hakkuri Matej Smidl, keskitorjujat Petteri Tyynismaa ja Antti Taponen, yleispelaajat Mikko Räsänen ja Jere Heiskanen. Liberona Louis Pineau

Kuopiossa pelatussa ensimmäisessä pronssiottelussa Savo Volley voitti VaLePan erin 3-2. Toinen ja ratkaiseva pronssiottelu käydään Sastamalassa perjantaina. Kamppailu on näillä näkymin passari-ikoni Mikko Eskon liigauran viimeinen.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan loppuottelut käynnistyivät sunnuntaina. Hallitseva mestari Pölkky Kuusamo osoitti vahvuutensa ja voitti kotiottelunsa erin 3-0.

Toinen finaali kamppaillaan keskiviikkona Kangasalla.