LP Kangasalan loistava taistelu päättyi sydäntä särkevään tappioon

Pölkky Kuusamo on enää yhden otteluvoiton päässä kolmannesta perättäisestä lentopallon Suomen mestaruudestaan.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan loppuottelusarja 2024, jossa kohtaavat Pölkky ja LP Kangasala, tullaan todennäköisesti muistamaan Kangasalan upeasta taisteluvoitosta, jota ei koskaan tullut. Rohkeasti ja latautuneesti esiintynyt Kangasala antoi torstaina kaikkensa kotikentällään, mutta vain luu jäi käteen.

Pölkky voitti ottelun erin 3-2 ja siirtyi ottelusarjassa voitoin 3-0 johtoon.

Kangasala hallitsi ottelua pitkään. Joukkue panosti vaikeaan aloitussyöttöön ja sen myötä Pölkyn sideout-pelaamisen rikkomiseen. Kaava toimi mainiosti lähes neljä erää. Kangasala johti erin 2-1 ja vei neljättä erää pistein 20-16 ja vielä 23-21. Lopulta kantti ei kuitenkaan pitänyt, kun olisi pitänyt tehdä ottelun ratkaisupisteitä.

Vielä viideskin erä tarjosi hurjaa jännitystä. Pölkyn pelillinen ja henkinen kovuus oli pykälän korkeampi, ja ”nitroerä” päättyi pistein 15-11.

– Tänään ainakin kaaduimme saappaat jalassa. Olisi taas pitänyt olla rohkeampi erien ratkaisuhetkillä, Kangasalan yleispelaaja Heini Ahtola totesi.

Pitkäjärven koulun salissa 748 katsojan todistaessa varsinkin keskitorjuja Ada Peura kuritti Pölkkyä vaikeilla aloitussyötöillään. Hakkuri Neea-Maria Joella ja yleispelaaja Ahtolalla oli hyviä hetkiä laidoilla, kun taas keskitorjuja Netta Rekola esitti muutaman mainion tappolyönnin.

Kokonaisuutena vahvin oli kuitenkin yleispelaaja Viivi Pyhäjärvi, joka pelasi todennäköisesti yhden uransa parhaista otteluista. Hän esitti tiukkoja ja järkeviä iskulyöntejä nelospaikalta ja nosti aloituksia kenties paremmin kuin koskaan.

– Paransimme taas pelaamistamme, Kangasalan päävalmentaja Arttu Keränen sanoi.

– Vastaanotto oli hyvällä tasolla. Varsinkin Inka (libero Inka Sairiala) pelasi hienosti. Neljäs erä olisi pitänyt tänään voittaa. Meillä on aikamoinen vuori kiivettävänä, mutta urheilussahan voi tunnetusti tapahtua mitä tahansa, valmentaja lisäsi.

Yleispelaaja Carlyle Nusbaum oli jälleen kerran Pölkylle tärkeä. Hän teki ottelun parhaana 24 pistettä, mutta teholukema oli vain +9 (Kangasalan Rekolalla ja Pyhäjärvellä oli ottelun parhaat lukemat +11).

Vaihdosta hakkuriksi tullut Erin Shomaker ehti tehdä vain viisi pinnaa, mutta hän teki ne erittäin tärkeisiin paikkoihin. Lisäksi hän lähetti vaikeita syöttöjä, joilla oli suuri rooli neljännen erän kääntämisessä.

Yleispelaaja Madeline Palmer ja libero Juulia Jäppinen olivat välillä helisemässä Kangasalan syötön kanssa, mutta kumpikin petrasi nostopelaamistaan loppua kohden ratkaisevan paljon. Keskitorjujat Amiya Jones ja Bettina Yli-Sissala olivat kuusamolaisjoukkueen vaarallisimmat syöttäjät.

Etenkin Palmerilla ja Nusbaumilla on ollut loukkaantumisia kauden aikana, mutta joukkue alkaa näyttää omalta itseltään hyvään aikaan. Sen huomioi myös Pölkyn päävalmentaja Sotiris Gkotsis.

– Olen ylpeä joukkueesta, koska olemme päässeet tähän tilanteeseen monien vastoinkäymisten jälkeen. Palloissa, joissa ottelu ratkaistaan, olimme tänään parempia. Tyytyväinen olen kuitenkin vasta sitten, kun viimeinenkin pallo on voitettu, valmentaja tähdensi.

Neljäs ja mahdollisesti ratkaiseva finaali käydään Kuusamossa sunnuntaina.

Puijo Wolley saavutti naisten lentopalloliigan SM-pronssia. Kuopiolaisryhmä kukisti LP-Vampulan pronssiotteluissa voitoin 2-0.

Lentopallon miesten Mestaruusliigan loppuottelut alkoivat tiistaina Loimaalla. Kotijoukkue Hurrikaani-Loimaa löi Akaa-Volleyn erin 3-1.

Akaa-Volley isännöi kaksi seuraavaa loppuottelua: ne ovat ohjelmassa perjantaina ja lauantaina. Loppuottelusarjoissa SM-kullan valtaaminen vaatii neljä otteluvoittoa.

Miesten ensimmäisessä pronssiottelussa Savo Volley kaatoi kotonaan VaLePan erin 3-2. Toinen ja ratkaiseva pronssiottelu käydään Sastamalassa perjantaina.